Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Γιάννης Θεοφύλακτος: «Το διακύβευμα των εθνικών εκλογών είναι τα πεπραγμένα μας και, ακόμη περισσότερο, το αναπτυξιακό μας σχέδιο»

Γιάννης Θεοφύλακτος: «Το διακύβευμα των εθνικών εκλογών είναι τα πεπραγμένα μας και, ακόμη περισσότερο, το αναπτυξιακό μας σχέδιο»

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Καλεσμένος στο «Αποκαλυπτικό δελτίο» στο τηλεοπτικό κανάλι NEO EPSILON ήταν στις 29/5/2019 ο Βουλευτής (ΣΥΡΙΖΑ) Ν. Κοζάνης κ. Γιάννης ΘεοφύλακτοςΕπίσης καλεσμένοι στην εκπομπή ήταν από το «ΠΟΤΑΜΙ» ο Αντιπρόεδρος, Γιώργος Μαυρωτάς και η βουλευτής (ΝΔ) Β΄ Αθηνών κα Ράπτη Ζωή.

Ο κ. Θεοφύλακτος συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους κύριο Παπαγιάννη και κυρία Σκίτζη εξέφρασε σε γενικές γραμμές τις παρακάτω τοποθετήσεις όσον αφορά τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογικών αναμετρήσεων εν όψει και των βουλευτικών εκλογών:

– Ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε στις ευρωεκλογές κυρίως γιατί δεν διαχειρίστηκε σωστά στον τομέα της επικοινωνίας την έξοδο απο τα μνημόνια αλλά και το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών. Το μεν πρώτο συνέβη με επιτυχία αλλά οι πολίτες (κυρίως η μεσαία τάξη) δεν πρόλαβαν με ευθύνη της Κυβέρνησης να το αντιληφθούν αυτό στην τσέπη τους. Αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών δεν έγινε η σωστή ενημέρωση στους πολίτες (με ευθύνη δική μας, τόνισε ο κ. Θεοφύλακτος) για το ότι η ΝΔ αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα συμφωνούν με την ονομασία »Βόρεια Μακεδονία» (ασχέτως με τις διαφωνίες τους στα επιμέρους θέματα). Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να επωμισθεί αποκλειστικά η Κυβέρνηση το πολιτικό κόστος της συμφωνίας. Ίσως έπρεπε να εμπλακούν από την αρχή στο εθνικό αυτό θέμα και η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ.

– Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά διατηρεί ένα 23-24% ποσοστό που τον ανάγει στον κύριο φορέα εκπροσώπησης των αριστερών-κεντροαριστερών-προοδευτικών δυνάμεων στην Ελλάδα. Στο χέρι του είναι από εδώ και στο εξής να καταφέρει να σηκωθεί, να δείξει ότι έμαθε το μάθημά του και να διεκδικήσει την εξουσία απέναντι σε μια Ν.Δ., η οποία παραμένει η ίδια τόσο στις ιδέες όσο και στα πρόσωπα. Αυτά δηλαδή τα χαρακτηριστικά που με ΝΔ – ΠΑΣΟΚοδήγησαν τη χώρα στην πτώχευση και την καταστροφή. Η Κυβέρνηση μόλις βρήκε την πρώτη ευκαιρία ψήφισε μέτρα ανακούφισης των πιο αδύναμων συμπολιτών μας. Ο χρόνος όμως εκτός μνημονίων ήταν δυστυχώς πολύ λίγος για να προλάβουν να επωφεληθούν οι περισσότεροι Έλληνες με αποτέλεσμα αυτό να αποτυπωθεί στην κάλπη.

– Είναι πλέον η ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ να εκπέμψει με τον προγγραμματικό του λόγο το σήμα ότι η ανάταξη της μεγάλης μεσαία τάξης και η ανάπτυξη στη χώρα μας μπορούν να επιτευχθούν με τις δικές μας προτάσεις και όχι με τη ΝΔ που στελέχη της (Βρούτσης, Ξαφά, Στουρνάρας) άρχισαν ήδη να διαρρέουν άκρως απειλητικά μηνύματα προς τους εργαζόμενους. Η δήθεν φιλελεύθερη ΝΔ δεν το κρύβει ότι το πρόγραμμά της περιέχει αυτούσιες πολιτικές του ΔΝΤ όπως περικοπή συντάξεων, κατάργηση των 120 δόσεων κ.α.

Ο μεσαίος και κεντροαριστερός χώρος είναι εκεί για να τον εμπνεύσει ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ η μεγάλη δηλαδή προοδευτική παράταξη η οποία έβγαλε τη χώρα απο τα δόντια του ΔΝΤ, μείωσε την ανεργία και έδωσε στους φτωχοποιημένους Έλληνες τη δυνατότητα να ελπίζουν για το μέλλον τους..

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team