Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Γιάννης Λιάσης(αγορητής παράταξης Καρυπίδη): «Απορρίπτουμε το master plan ως καταστροφικό και άδικο»

Γιάννης Λιάσης(αγορητής παράταξης Καρυπίδη): «Απορρίπτουμε το master plan ως καταστροφικό και άδικο»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Την απόρριψη του master plan ως άδικο και καταστροφικό, ανακοίνωσε η παράταξη του Θόδωρου Καρυπίδη, μετά την εισήγηση του ειδικού αγορητή της, Γιάννη Λιάση.
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, τόνισε πως το master plan «οδηγεί σε βίαιη απολιγνιτιτοποίηση», ενώ σε ότι έχει να κάνει με τη διαβούλευση επεσήμανε πως ήταν προσχηματική.
«Συμπαρατασσόμαστε με την απόφαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου(απέριψε το master plan) και απαιτούμε ένα άλλο σχέδιο», συνέχισε κάνοντας λόγο για μονομερή ενέργεια χωρίς αναπτυξιακή συμφωνία με την Ε.Ε.: «H Κυβέρνηση έβαλε το κάρο μπροστά από το άλογο, εκτός αν υπάρχει σχέδιο για την εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων στον τομέα της ενέργειας που δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών. Το master plan είναι μια έκθεση ιδεών καλογραμμένη».
Ο Γιάννης Λιάσης στάθηκε στον ελάχιστο χρόνο για τη Δίκαιη Μετάβαση ενώ τόνισε πως και η χρηματοδότηση είναι ελάχιστη μπροστά στην τεράστια απώλεια του ΑΕΠ από την αναστολή της λιγνιτικής δραστηριότητας.
Παράλληλα ο ειδικός αγορητής της παράταξης Καρυπίδη ζήτησε να μην αντιμετωπιστεί η Δυτική Μακεδονία ως περιφέρεια δύο ταχυτήτων και να παραμείνει κέντρο ενεργειακών εξελίξεων. «Ένα άλλο σχέδιο απαιτείται. Η περιφέρεια όφειλε να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο ενώνοντας τις δυνάμεις τις αυτοδιοίκησης αλλά δεν το έκανε», κατέληξε.

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Νέο ΔΣ στην Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης- Πρόεδρος ο Ιλχος Λάζαρος Παπαδημητρίου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Νέο Δ.Σ. απέκτησε η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης μετά τη Γενική Συνέλευση και τις εκλογές που διεξήχθησαν ...