Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Αγροτικά > Γιάννης Αντωνιάδης για τα δίκαια αιτήματα των αγροτών: «Καταγγέλλω την αδιαφορία της κυβέρνησης»

Γιάννης Αντωνιάδης για τα δίκαια αιτήματα των αγροτών: «Καταγγέλλω την αδιαφορία της κυβέρνησης»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα οι αγρότες του Νομού Φλώρινας και ειδικότερα της περιοχής Αμυνταίου βρίσκονται στον κόμβο Αντιγόνου με τα τρακτέρ τους, συντονισμένοι με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, διεκδικώντας μια σειρά αιτημάτων για την οικονομική ανακούφιση του πρωτογενή τομέα, τόσο στη ζωική όσο και στη φυτική παραγωγή.

Ως βουλευτής του Νομού Φλώρινας αισθάνομαι την ανάγκη να καταγγείλω την αδιαφορία της κυβέρνησης και το γεγονός ότι αποφεύγει ακόμα και τον διάλογο, περιμένοντας για μια φορά ακόμα οι αγρότες να κουραστούν και να φύγουν. Είναι άδικο σε μια περιοχή όπως ο Νομός Φλώρινας, που το επάγγελμα του αγρότη και του κτηνοτρόφου είναι πάρα πολύ δύσκολο, λόγω και των καιρικών συνθηκών, η πολιτεία να αδιαφορεί και να μην δίνει λύση σε μια σειρά δίκαιων αιτημάτων των παραγωγών.

Ζητήματα όπως οι κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν αξιοπρεπές εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας, το αφορολόγητο πετρέλαιο και η μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, θα πρέπει η κυβέρνηση να τα ικανοποιήσει, αν θέλουμε να υπάρχει αγροτικός τομέας και ζωή στην ύπαιθρο. Ακόμα, θα πρέπει να καταργηθεί ο αντιασφαλιστικος νόμος και να μην υπάρξει μείωση του αφορολόγητου ορίου από τα 12.000 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Εξίσου σημαντικό πρόβλημα που οφείλει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει είναι η παράνομη «ελληνοποίηση» του εισαγόμενου γάλακτος και των παραγώγων του, μέσω οργανωμένων ελεγκτικών μηχανισμών, έτσι ώστε το ελληνικό γάλα να αποκτήσει την προστιθέμενη αξία του ως προϊόν προστατευόμενης προέλευσης.

Ως βουλευτής του Νομού αλλά και ως Αναπληρωτής Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, ενώνω και εγώ τη φωνή μου στα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου και περιμένω από την κυβέρνηση να σταματήσει να κρύβεται και να δώσει λύση άμεσα, έτσι ώστε ένας σημαντικός οικονομικός πυλώνας της χώρας να συνεχίσει να παράγει και να προσφέρει στην εθνική οικονομία.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team