Αρχική > Αρθρογραφία > Για λίγες τζούρες εξουσίας… – Γράφει ο Χρυσοβέργης Κρυσταλλίδης

Για λίγες τζούρες εξουσίας… – Γράφει ο Χρυσοβέργης Κρυσταλλίδης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Οι εποχές αλλάζουν, οι άνθρωποι αλλάζουν, η λειτουργία των κρατών και των οικονομιών αλλάζουν και το μόνο που έχει μείνει διαχρονικά σταθερό σε όλη του την διαδρομή είναι οι αρχές και τα πιστεύω των κομμουνιστών από την ίδρυση του ΚΚΕ έως και σήμερα.

Στην διαδρομή αυτή βέβαια υπάρχουν και πολλοί που έφυγαν από τον «ίσιο» δρόμο, από την γραμμή του κόμματος, έφυγαν γιατί προφανώς ντρεπόταν για το σφυροδρέπανο και ότι αυτό πρεσβεύει…έφυγαν γιατί υπο το σφυροδρέπανο δεν είχαν προοπτικές να εξελιχθούν σε κάτι παραπάνω, σε κάτι περισσότερο από απλοί ιδεολόγοι!

Άλλαξαν δρόμο γιατί γοητεύτηκαν από την οσμή του ερχομού της διαφαινόμενης εξουσίας, απαρνήθηκαν το σφυροδρέπανο για την ελίτ της εξουσίας και βολικές καρέκλες σε υπουργικά και βουλευτικά γραφεία!

Έτσι το μόνο πραγματικά αριστερό κόμμα που υπάρχει στην Ελλάδα είναι το ΚΚΕ…τα υπόλοιπα είναι απλά αντιγραφές.

Ένα από τα χαρακτηριστικά οπουδήποτε στην οικουμένη υπήρχαν και υπάρχουν αριστερές-κομμουνιστικές κυβερνήσεις είναι ο φλογερός πατριωτισμός, καμία σχέση δηλαδή με τους δικούς μας εδώ  σημερινούς κυβερνώντες, που έχουν πάρει εργολαβία την αποξήλωση όλων των εθνικών χαρακτηριστικών της πατρίδας μας.

Μας λένε ότι 140 χώρες αποκαλούν τα Σκόπια ως Μακεδονία…ε και;

Ενδιαφέρει τους γερμανούς πολίτες ή τους Σουηδούς το πώς θα αναγνωρίζει η κυβέρνηση τους τα Σκόπια;

Εμείς οι Έλληνες, η πατρίδα μας είμαστε η άμεσα ενδιαφερόμενοι, εμείς είμαστε οι κληρονόμοι της ιστορίας και της πολιτιστικής παράδοσης και εμείς έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε αυτή την κληρονομιά όχι οι Γερμανοί ούτε οι Σουηδοί ούτε κανένα άλλο κράτος! Από την Ελλάδα εξαρτάται η ονομασία του αλλόκοτου αυτού κρατιδίου που αποτελείται από Αλβανούς, Βουλγάρους, Σλάβους και ναι υπάρχουν και Έλληνες που ζούνε εκεί, Έλληνες που έφυγαν μετά τον εμφύλιο για να σωθούν, να κρυφτούν, να βρούνε καταφύγιο από την μανία του εμφυλίου πολέμου.

Παντού σε όλο τον πλανήτη στα σύνορα των κρατών υπάρχει το φαινόμενο της διγλωσσίας έτσι συμβαίνει και στην πατρίδα μας στα βόρεια σύνορα μας,  όπως υπάρχουν στα Σκόπια Σλάβοι που μιλούν ελληνικά έτσι υπάρχουν και Έλληνες που μιλούν την σλαβική διάλεκτο που μιλούν στα Σκόπια.

Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή ήταν η μακεδονική γλώσσα, το αποδεικνύουν άλλωστε και οι γραφές στα αρχαιολογικά ευρήματα αλλά και το γεγονός ότι η σλαβική γραφή ήρθε πολλά χρόνια αργότερα από την Ελληνική και αυτό χάρη στους αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο.

Είναι θλιβερό να βλέπει κανείς Έλληνες πολιτικούς να χρησιμοποιούν τα επιχειρήματα των γειτόνων μας για να μας πείσουν για την ελαφρότητα με την οποία κύλησαν σε αυτή την συμφωνία.

Είναι λυπηρό να μην βλέπει κανείς την αλήθεια για λίγες τζούρες εξουσίας ακόμη.

Είναι ταπεινωτικό να αποδέχεται Ελληνική κυβέρνηση προσταγές ξένων κυβερνήσεων που αφορούν την ιστορία της πατρίδας μας μόνο και μόνο για να ικανοποιηθούν τα  συμφέροντα των γερμανών και των αμερικανών ή όποιων άλλων μεγάλων δυνάμεων της εποχής μας.

Η Ελλάδα στα χρόνια μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο κατάφερε και έμεινε έξω από την επιρροή που ασκούσε το «σιδηρούν παραπέτασμα»  δυστυχώς όμως τα συμπλέγματα και το οράμα του για Μακεδονικό κράτος επιβάλλεται στην πατρίδα μας και μάλιστα από δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση.

 

Υ.γ. Η αγάπη για την πατρίδα δεν είναι προνόμιο της άκρας δεξιάς και η κοινωνική ευαισθησία δεν είναι προνόμιο της αριστεράς.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Σούλης Κρυσταλλίδης

Χρυσοβεργης Κρυσταλλιδης...επώνυμο συνώνυμο των κουφωμάτων αλουμινίου! Σπούδασε Ηλεκτρολόγος μηχανικός Τ.Ε. Αν και γράφει με το αριστερό...αρθρογραφεί φιλελεύθερα!