Αρχική > Ελλάδα > ΓΓ υπουργείου Παιδείας: Το 90% των μαθητών πήγε στο σχολείο

ΓΓ υπουργείου Παιδείας: Το 90% των μαθητών πήγε στο σχολείο

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης μίλησε για το άνοιγμα των σχολείων, τη χρήση των self tests και την κάλυψη των κενών.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ερωτηθείς για την προσέλευση μαθητών και καθηγητών κατά τη χθεσινή, πρώτη ημέρα λειτουργίας των Λυκείων, απάντησε πως «γύρω στο 90% των μαθητών πήγαν στο σχολείο και από πλευράς καθηγητών πήγαν σχεδόν όλοι, εκτός από τις ειδικές άδειες στα Ειδικά Σχολεία».

Γιατί τα στοιχεία του υπουργείου δείχνουν πολύ μεγαλύτερη αποχή από τα σχολεία;
Στο σχόλιο του παρουσιαστή Γιώργου Παπαδάκη ότι, τα στοιχεία του υπουργείου δείχνουν πολύ μεγαλύτερη αποχή από τα σχολεία, την πρώτη μέρα της λειτουργίας τους, ο κος Κόπτης έκανε λόγο για «στατιστικό λάθος στα στοιχεία, αφού πολλά παιδιά εκτύπωσαν ή δεν πήγαν βεβαίωση».

Αναφορικά με την κάλυψη των κενών που δημιουργούνται στο εκπαιδευτικό σύστημα λόγω των αδειών ειδικού σκοπού που παίρνουν οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας διαβεβαίωσε ότι καλύπτονται είτε με τροποποιήσεις προγραμμάτων είτε με μετακινήσεις. Άλλωστε, όπως εξήγησε, πρόκειται για κενά που έχουν ήδη αναπληρωθεί δύο και τρεις φορές από την αρχή της σχολικής χρονιάς και συνεχίζουν λόγω της πανδημίας.

Self tests σε περίπου 300.000 μαθητές, εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό
Να σημειωθεί πως, βάσει των στοιχείων, περίπου 300.000 μαθητές, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό έχουν λάβει τα self tests τους. Για όσους εργάζονται σε κυλικεία ή υπηρεσίες καθαριότητας και δεν τους «βρίσκει το σύστημα» εξήγησε ότι, «δεν βρίσκονται γιατί είναι προσλήψεις μέσω εταιρειών, ανακοινώνοντας ότι, «έχει δοθεί εντολή να μεταβούν στις πλησιέστερες δομές για να υποβληθούν σε τεστ».
Πηγή: iefimerida.gr 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Εντυπωσιακή Τοιχογραφία με θέμα τον Αλέξανδρο Υψηλάντη στην Εύξεινο Λέσχη Φιλώτα, δια χειρός της Daniela Nikolova- Σιδηροπούλου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Εντυπωσιακή Τοιχογραφία με θέμα τον Αλέξανδρο Υψηλάντη, διαστάσεων 2.00 /4.80εκ, κοσμεί την Εύξεινο Λέσχη Φιλώτα, δια χειρός της ...