Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Γεράσιμος Θωμάς: «Προσπαθούμε να βρούμε τη χρυσή τομή για την εθνική ενεργειακή στρατηγική για τη χώρα» (video)

Γεράσιμος Θωμάς: «Προσπαθούμε να βρούμε τη χρυσή τομή για την εθνική ενεργειακή στρατηγική για τη χώρα» (video)

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Στο τέλος της σύσκεψης με τους δημάρχους, περιφερειάρχη και βουλευτές, ο υφυπουργός Ενέργειας Γ. Θωμάς, παραχώρησε μια δήλωση στους δημοσιογράφους, λέγοντας πως ζητούμενο είναι η χρυσή τομή για τη νέα ενεργειακή στρατηγική για τη χώρα.

«Θα βελτιωθεί το ενεργειακό σχέδιο της χώρας που δεσμεύθηκε στην αρχή του χρόνου, μέχρι το τέλος του χρόνου. Για τα οικονομικά, ότι ο λιγνίτης σαν πηγή ενέργειας έχει ακριβύνει, είναι αδιαμφισβήτητο. Οι τιμές ακρίβυναν. Στο ευρωπαϊκό συμβούλιο την Τρίτη, οι περισσότερες χώρες ζήτησαν να γίνει γρήγορη απανθρακοποίηση και να επιβληθούν φόροι και τέλη και αυτό είναι η τάση και το περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Υπάρχουν χώρες που είναι περισσότερο εξαρτημένες στον άνθρακα και από την Ελλάδα αλλά και χώρες που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί . Αυτό που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε είναι να βρούμε τη χρυσή τομή, για αυτό που πρέπει να γίνει για τη χώρα μας. Προσπαθούμε να βρούμε τη χρυσή τομή για την εθνική ενεργειακή στρατηγική για τη χώρα», είπε ο υπουργός.

Ζ.Π. – Β.Σ.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας