Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Γεωργία Ζεμπιλιάδου: «Υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων για τους Αντιπεριφερειάρχες- Να μην πάει βόλτα στην Αθήνα ο Περιφερειάρχης»

Γεωργία Ζεμπιλιάδου: «Υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων για τους Αντιπεριφερειάρχες- Να μην πάει βόλτα στην Αθήνα ο Περιφερειάρχης»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Για θέμα σύγκρουσης συμφερόντων έκανε λόγο στην τοποθέτησή της η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Γεωργία Ζεμπιλιάδου, αναφερόμενη στην επιδότηση επιχειρήσεων αντιπεριφερειαρχών από το πρόγραμμα των 40εκ. ευρώ.

Μάλιστα η κα Ζεμπιλιάδου αναρωτήθηκε πως ο Περιφερειάρχης φοβήθηκε νομικά θέματα στην παρέμβαση των κριτηρίων και δεν σκέφτηκε το ζήτημα αυτό:

«Η σύγκρουση υπάρχει όταν αυτός που έχει ευθύνη για κάτι και μπορεί να επηρεάσει ή να έχει ευνοϊκή πληροφόρηση μπαίνει σε ένα πρόγραμμα και ευνοείται από αυτό. Αν δεν θέλουμε να βάλουμε σε κίνδυνο το ΠΕΠ και τις επιχειρήσεις πρέπει αν γίνουν αυτά που είπα. Δεν γίνεται να καταπίνεται την κάμηλο. Οι 4 από τους αντιπεριφερειάρχες είναι μέσα στο πρόγραμμα».

Παράλληλα κάλεσε τον Περιφερειάρχη και τους βουλευτές να βρουν άμεσα 60εκ. ευρώ για να καλυφθούν οι επιχειρήσεις που έμειναν εκτός, ενώ ζήτησε την προκήρυξη ενός νέου προγράμματος ώστε να ικανοποιηθούν και οι επιχειρήσεις που δεν είχαν δικαίωμα αίτησης.

«Να μην πάει βόλτα στην Αθήνα ο Περιφερειάρχης», τόνισε ενώ μιλώντας για τα κριτήρια στάθηκε στο γεγονός πως άλλες Περιφέρειες τα τροποποίησαν: «Δεν μπορεί να ισχύουν άλλα για την Ήπειρο και άλλα για εμάς».

Τέλος, η Γεωργία Ζεμπιλιάδου, έκανε αναφορά στη μείωση του ΠΕΠ κατά 46εκ. ευρώ από την κυβέρνηση, λέγοντας πως αυτά τα χρήματα πρέπει να επιστραφούν άμεσα και με μία υπογραφή να κατευθυνθούν στην επιχειρηματικότητα.

Ζήσης Πιτσιάβας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Απογοήτευση για το click away στον εμπορικό κόσμο – Τι είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Αθ. Δραγατσίκας

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Την απογοήτευσή του για το άνοιγμα του λιανεμπορίου στην ΠΕ Κοζάνης με τη μέθοδο του click away και ...