Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Γενικό Νοσοκομείο Γεώργιος Παπανικολάου  «Αιμοδοσία:  Ας μοιραστούμε τη δύναμη μας» 7 Απριλίου 2021: Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 

Γενικό Νοσοκομείο Γεώργιος Παπανικολάου  «Αιμοδοσία:  Ας μοιραστούμε τη δύναμη μας» 7 Απριλίου 2021: Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Ο Συλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αιμοπεταλιοδοτών Σταγόνα Ελπίδας  μας απέστειλε το μήνυμα που έλαβε απο το Νοσοκομείο Πανανικολάου.

Με συγκίνηση διαβάσαμε το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας από ένα μεγάλο νοσοκομείο που συνεργαζόμαστε εδώ και χρόνια.  Το Νοσοκομείο Γεώργιος Παπανικολάου!!!!!
Το μήνυμα ανέφερε τα εξής:

Υγεία για όλους, χωρίς διακρίσεις, με δυνατότητα πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας για κάθε πολίτη είναι το βασικό μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Παγκόσμιας Ημέρα Υγείας 2021.

Μεσούσης της πανδημίας COVID 19 οι συνθήκες για τη λειτουργία των υπηρεσιών υγείας είναι δύσκολες και με πολλές απαιτήσεις για το υγειονομικό προσωπικό και τον ασθενή. Η αιμοδοσία συνιστά τον κομβικό κρίκο που τροφοδοτεί με ζωή το Νοσοκομείο και σε αυτό καθοριστική είναι η συμβολή των αιμοδοτών που ενισχύουν τα αποθέματα αίματος. Τα λίγα λεπτά που θα διαθέσει κάποιος από εμάς από το χρόνο του, δίνουν ζωή σε έναν συνάνθρωπο μας που υποβλήθηκε επειγόντως σε χειρουργική επέμβαση ή έρχεται στο νοσοκομείο για την τακτική μετάγγιση που χρειάζεται.

Οι ανάγκες για αιμοδοσία είναι ιδιαίτερα σημαντικές για μεγάλη μερίδα συνανθρώπων μας με χρόνια νοσήματα και για τους μεταγγιζόμενους συμπολίτες μας. Δεδομένων των συνθηκών, έτσι όπως διαμορφώθηκαν λόγω του COVID 19, θεμιτό είναι να αναδείξουμε τον ρόλο των Δήμων της πόλης μας που χάρη στη συνεργασία τους με την παραχώρηση χώρων και την ενημέρωση των δημοτών τους, η υπηρεσία αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου «Γεώργιος Παπανικολάου» μπορεί εδώ και ένα χρόνο να ανταποκριθεί στις ανάγκες, είτε είναι προγραμματισμένες είτε όχι. Για αυτό αναφερόμαστε συγκεκριμένα στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου, Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης Δήμος Παύλου Μελά, Δήμο Παύλο Μελά αλλά και σε φορείς που με τις δικές τους δυνάμεις βοήθησαν τον κοινό σκοπό: Κολέγιο Δελασάλ Κολέγιο Δελασάλ – Collège De La Salle – De La Salle College, Σύλλογος Αιμοπεταλιοδοτών Δήμου Αλμπωπίας Προσφορά Ζωής, Σύλλογος Αιμοδοτών Ξάνθης « Η Αγάπη» Συλλογος Εθελοντων Αιμοδοτων Ν.Ξανθης » Η ΑΓΑΠΗ ».

Το Nοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου» αναγνωρίζοντας την ανεκτίμητη προσφορά των αιμοδοτών προς τους ασθενείς μας προσφέρει δωρεάν τον έλεγχο αντισωμάτων από την 1η Ιανουαρίου 2021. Η εξέταση θα διενεργείται μετά από κάθε αιμοδοσία ή αιμοπεταλιοδοσία σε κάθε αιμοδότη που το επιθυμεί. Οι πολίτες θα ενημερώνονται για το αποτέλεσμα τηλεφωνικά ή εφόσον το επιθυμούν θα μπορούν να παραλάβουν το αποτέλεσμα εγγράφως από την ΝΥ Αιμοδοσίας.

Η λειτουργία της Αιμοδοσίας συνεχίζεται κανονικά εντός του νοσοκομείου στο γνωστό κτίριο δίπλα στην πύλη του Νοσοκομείου (Κτίριο Αιμοδοσίας), όλες τις ημέρες εκτός Σαββάτου 8.30π.μ. – 2μ.μ. και Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 5μ.μ.- 8μ.μ. Τονίζουμε ότι σε όλες τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας των Νοσοκομείων αλλά και στα κινητά συνεργεία αιμοδοσιών, λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα αποφυγής της διασποράς του ιού και προστασίας της υγείας των αιμοδοτών.

 

Ας μοιραστούμε τη δύναμη μας!

 

Απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας να τηρούν τις οδηγίες και να συνεργαστούν για να βοηθήσουν το ήδη επιβαρυμένο σύστημα υγείας.

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Δύο συλλήψεις στην Πτολεμαΐδα, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Συνελήφθησαν χθες (18-09-2021) το βράδυ στην Πτολεμαΐδα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος ...