Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Γεγονός το προσωρινό λουκέτο στο Ορυχείο Καρδιάς – Σε άλλα ορυχεία μετακινείται το προσωπικό

Γεγονός το προσωρινό λουκέτο στο Ορυχείο Καρδιάς – Σε άλλα ορυχεία μετακινείται το προσωπικό

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Σε προσωρινή παύση λειτουργίας πέρασε το Ορυχείο Καρδιάς στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, από το Δεκαπενταύγουστο, λόγω προβλημάτων που συνάντησε το μέτωπο εξόρυξης λιγνίτη προς την Ποντοκώμη, η οποία θα διαρκέσει έως τέλος Οκτωβρίου, εξέλιξη την οποία είχε προαναγγείλει το «ptolemeos.gr» με αποκλειστικό δημοσίευμά του από τον περασμένο Ιούνιο.

Μεγάλο μέρος του προσωπικού βρίσκεται το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου σε υποχρεωτική άδεια, ενώ ταυτόχρονα το προσωπικό που εργάζεται σε φυλακή (βάρδια) έχει κληθεί να μετακινηθεί από την 1η Σεπτεμβρίου και για ένα δίμηνο στο Ορυχείο Κυρίου Πεδίου (Μαυροπηγής). Καθώς, αφενός οι μετακινήσεις αυτές κρίνονται αναγκαίες αφού το ορυχείο τελεί σε προσωρινή παύση λειτουργίας, αλλά και για την ενίσχυση της εξορυκτικής διαδικασίας στο Ορυχείο Μαυροπηγής, το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα έλλειψης προσωπικού, με αποτέλεσμα τα μισά σχεδόν μηχανήματα να είναι παροπλισμένα. Σημειωτέον ότι το ημερήσιο προσωπικό του Ορυχείου Καρδιάς θα παραμείνει στις θέσεις του και θα εργαστεί για τη συντήρηση του εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων του Ορυχείου, ενώ ημερήσιοι θα γυρίσουν και όσοι εργαζόμενοι στη βάρδια δεν επιθυμούν να μετακινηθούν σε άλλο ορυχείο.

Το προσωρινό αυτό λουκέτο στο Ορυχείο Καρδιάς εν μέσω θέρους, όπως ήδη αποκάλυψε το «e-ptolemeos.gr», οφείλεται στα προβλήματα που προξένησε η καθυστέρηση  αδειοδότησης για την κατασκευή ενός παρακαμπτήριου δρόμου προς την Ποντοκώμη, θέμα που αποκαλύφθηκε όταν εγκαταστάθηκε ο εργολάβος. Καθώς, το μέτωπο εξόρυξης προς την Ποντοκώμη έφθασε στην παλαιά επαρχιακή οδό Κοζάνης – Πτολεμαΐδας και η ΔΕΗ πρέπει να κατασκευάσει νέα παρακαμπτήριο οδό, εξέλιξη που σκόνταψε ωστόσο στην αργοπορία έκδοσης των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων, αφού καθυστερημένα διαπιστώθηκε ότι υπήρξε θέμα με την εγκυρότητα της εν λόγω αδειοδότησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις προσωρινές μετακινήσεις του προσωπικού υπάρχει και συγκατάθεση συνδικάτων των εργαζομένων, ενώ η διοίκηση του Ορυχείου και του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας διαβεβαιώνουν πως το προσωπικό που θα μετακινηθεί κατά κύριο λόγο στο Ορυχείο Μαυροπηγής, θα βρίσκεται αυστηρά πίσω στις θέσεις του την 1η Νοεμβρίου 2019.

Κι ενώ η προ μηνών κρούση προς τους εργαζόμενους σε βάρδια για μετακίνησή τους σε άλλο Ορυχείο είχε βρει μηδαμινή ανταπόκριση, αυτή τη στιγμή πληθώρα εργαζομένων στη βάρδια ετοιμάζεται να μετακινηθεί στο Ορυχείο Μαυροπηγής, καθώς υπάρχει ρητή δέσμευση της ΔΕΗ για την επιστροφή τους αυστηρά εντός διμήνου.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη