Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Γ. Ζεμπιλιάδου: «Με αυτόν τον προϋπολογισμό όχι μόνο να σταθεί όρθια δεν μπορεί η Περιφέρεια, αλλά ούτε να μπουσουλίσει»

Γ. Ζεμπιλιάδου: «Με αυτόν τον προϋπολογισμό όχι μόνο να σταθεί όρθια δεν μπορεί η Περιφέρεια, αλλά ούτε να μπουσουλίσει»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


– Έλλειψη οράματος, στρατηγικής και στόχων καταλόγισε ο Γ. Δακής

Έλλειψη οράματος, στρατηγικής και στόχων στην κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2019 καταλόγισε η αντιπολίτευση του Περιφερειακού Συμβουλίου προς την περιφερειακή αρχή, για τον προϋπολογισμό του 2019 που ήρθε προς ψήφιση στο περιφερειακό συμβούλιο το απόγευμα της Δευτέρας, καταψηφίζοντάς τον.

Ο ειδικός αγορητής από την  Δακή, Δημήτρης Σαββόπουλος, χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό για το 2019 ως καθαρά «υπηρεσιακό, διεκπεραιωτικό και χωρίς  αναπτυξιακούς στόχους και οράματα», σημειώνοντας πως γι’ αυτό και καταψηφίστηκε από την αντιπολίτευση στην οικονομική επιτροπή. «Το 2014, τον πρώτο προϋπολογισμό τον ψηφίσαμε, δίνοντας μια πίστωση στην περιφερειακή αρχή. Έκτοτε, όμως, καταψηφίσαμε όσους ακολούθησαν, γιατί ήταν διεκπεραιωτικοί. Μάλιστα το 5ετές σχέδιο μας κατατέθηκε ένα χρόνο πριν τη λήξη της θητείας!», σημείωσε χαρακτηριστικά. Ειδική αναφορά έκανε στην αύξηση των δικαστικών εξόδων, λέγοντας πως ίσως θα έπρεπε η περιφέρεια να προσλάβει έναν δικηγόρο, κάνοντας μάλιστα αναφορά και στον ειδικό σύμβουλο του περιφερειάρχη κ. Καλαϊτζή, λέγοντας με νόημα πως η πρότασή του αυτή δεν ενέχει ειρωνεία.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γώργος Δακής, τόνισε στην τοποθέτησή του πως η σημερινή εικόνα είναι θλιβερή και απογοητευτική, λέγοντας πως η σημερινή διοίκηση αν και κατήγγειλε συστηματικά και πολιτικά τον θεσμό του παρατηρητηρίου που ελέγχει τη δραστηριότητα των Δήμων – Περιφερειών, πλέον «με ακρίβεια» εφαρμόζει όσα λέει το Παρατηρητήριο, παρά τις «μεγαλόστομες διακηρύξεις». Καταλόγισε στην περιφερειακή αρχή «έλλειψη οράματος, στρατηγικής, στόχων και δράσεων», σημειώνοντας πως φέρνει αρνητικά αποτελέσματα. Τέλος, είπε με νόημα πως είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός στον οποίο ο ίδιος συμμετέχει, ενώ κατέληξε λέγοντας πως τον καταψηφίζει όχι για αντιπολιτευτικούς λόγους, αλλά και εξαιτίας των «μεγαλόστομων» διακηρύξεων του περιφερειάρχη.

Η επικεφαλής της παράταξης ΕΛΠΙΔΑ Γεωργία Ζεμπιλιάδου έκανε, επίσης, λόγο για μια θλιβερή πραγματικότητα, σημειώνοντας ότι έχει «καταρριφθεί κάθε έννοια περιφερειακής διάστασης». Καυτηρίασε το γεγονός ότι οι λειτουργικές δαπάνες είναι μεγαλύτερες από τις δαπάνες για επενδύσεις, με ειδικότερη αναφορά στους νομούς Γρεβενών όπου προβλέπεται 4% και από 6% σε Φλώρινα και Καστοριά, όπου προβλέπονται «γελοία ποσά», όπως τόνισε. «Στην ουσία δεν υπάρχουν έργα, ο κόσμος ακούει για εκατομμύρια που πηγαινοέρχονται, αλλά έργα δεν βλέπει!», είπε χαρακτηριστικά, καταλήγοντας πως δεν έχει υπάρξει πιο «θλιβερός» προϋπολογισμός, καταλήγοντας πως «με αυτόν τον προϋπολογισμό όχι μόνο να σταθεί όρθια δεν μπορεί η περιφέρεια, αλλά ούτε να μπουσουλίσει!» .

Τέλος, τον προϋπολογισμό καταψηφίζει και ο συνδυασμός του Γιάννη Βήττα, σημειώνοντας πως πρόκειται για διαδικαστικό προϋπολογισμό στα όρια της συντήρησης της λειτουργίας της περιφέρειας.

Δείτε ζωντανά τη συζήτηση που είναι σε εξέλιξη, εδώ

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Δύο συλλήψεις στην Πτολεμαΐδα, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Συνελήφθησαν χθες (18-09-2021) το βράδυ στην Πτολεμαΐδα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος ...