Αρχική > Πολιτική > Γ. Στρατάκης: «Ο Κάθετος Οδικός Άξονας  Κοζάνη- Πτολ/δα- Φλώρινα- Νίκη η επόμενη πρόκλησή σας κε Πρωθυπουργέ!»

Γ. Στρατάκης: «Ο Κάθετος Οδικός Άξονας  Κοζάνη- Πτολ/δα- Φλώρινα- Νίκη η επόμενη πρόκλησή σας κε Πρωθυπουργέ!»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Δια στόματος Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη ανακοινώθηκε από τα Τρίκαλα (30-1-21) ο προγραμματισμός του Βόρειου Τμήματος του Ε 65 μήκους 70,5 χιλ. και προϋπολογισμού 442,1 εκ. ευρώ ενός έργου σημαντικού για την Μεταλιγνιτική Δ. Μακεδονία.

Καλοδεχούμενη η εξαγγελία ,  αφού βελτιώνει την προσβασιμότητά της και θα την συνδέει ταχύτερα με τη Θεσσαλία και την Πρωτεύουσα.

Η χρηματοδότηση του έργου από το Ταμείο Ανάκαμψης  (ελπίζοντας να μην χρεωθεί εξ” ολοκλήρου στην Περιφέρειά μας).

Επειδή και ο Κάθετος  Οδικός  Άξονας που θα συνδέσει την Εγνατία με τα Βαλκάνια και την Ευρώπη και  είναι εξ΄ ίσου σημαντικός για τη Δ. Μακεδονία ,δεν αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την Περιφερειακή μας Αρχή , που πελαγοδρομεί  σε πελατειακές δεσμεύσεις και δευτερευούσης σημασίας επιλογές.

Γιατί όχι  και το έργο αυτό ,που η μελετητική ωριμότητα δεν είναι επαρκής ,σίγουρα όμως καλύτερη από το 7% του Ε65 , να μην συμπεριληφθεί  στο Ταμείο Ανάκαμψης επίσης, ολοκληρώνοντας έτσι το δίκτυο Διευρωπαϊκών Οδικών Συνδέσεων της Δ. Μακεδονίας.

Θα είχε  μεγάλη  σημασία  να το ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός της Απολιγνιτοποίησης-κατά κυριολεξία- επιδεικνύοντας  το έμπρακτο ενδιαφέρον του.

-Θα ήταν μία καλή αρχή και απόδειξη ότι από τα μέχρι τώρα λόγια περνάμε σε πράξεις!

Γιάννης Στρατάκης

Περ. Σύμβουλος-Συνδυασμός  ΕΛΠΙΔΑ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Από το ακριτικό Φυλάκιο Διποταμίας, στα σύνορα με την Αλβανία, ξεκίνησε την επίσκεψή του στην ΠΕ Καστοριάς ο Γ. Στεργίου, γραμματέας ΝΔ

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Από το ακριτικό Φυλάκιο Διποταμίας, στα σύνορα με την Αλβανία, ξεκίνησε την επίσκεψή του στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς ...