Αρχική > Ενέργεια > Γ. Σταθάκης: Θα υπάρξει ενδιαφέρον επενδυτών για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ – Στα μέσα του 2018 το μάρκετ τεστ

Γ. Σταθάκης: Θα υπάρξει ενδιαφέρον επενδυτών για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ – Στα μέσα του 2018 το μάρκετ τεστ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Θα υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον για τις υπό πώληση λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, εκτίμησε ο υπουργός ΠΕΝ, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου «Investment Opportunities in Southeastern Europe» που πραγματοποιεί η ΔΕΗ στη ΔΕΘ.

Ο ίδιος είπε ότι ο σχετικός κατάλογος με τις μονάδες που έχει υποβληθεί στην Κομισιόν είναι πλήρως συμβατός με τα κριτήρια που έχουν θέσει οι Βρυξέλλες και μετά την οριστικοποίησή του θα ακολουθήσει το μάρκετ τεστ στα μέσα του 2018. «Η λύση θα είναι βιώσιμη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Θα υπάρξει ενδιαφέρον επενδυτών. Στόχος είναι να εξασφαλίσουμε κεφάλαια, τεχνογνωσία και επενδύσεις που θα αντικαταστήσουν εν μέρει τις μονάδες που θα αποσυρθούν… Η ΔΕΗ θα παραμείνει και θα εξελιχθεί σε καινοτόμα ευρωπαϊκή εταιρία εντός και εκτός Ευρώπης», υποστήριξε.

Μιλώντας για το γεγονός ότι τα υδροηλεκτρικά παρέμειναν εκτός πώλησης, ο κ. Σταθάκης σχολίασε: «Καταφέραμε να μην υπονομευθεί η μελλοντική βιωσιμότητα της ΔΕΗ».

Σχετικά με τα θέματα της ευρύτερης ενεργειακής αγοράς, ο υπουργός είπε ότι προχωρούν εντατικά οι προσπάθειες για τη μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρισμού και τη μετάβαση προς το target model. «Προχωρούμε με αλματώδη βήματα ώστε οι νέες αγορές και το χρηματιστήριο ενέργειας να λειτουργήσουν εντός του 2018. Σε εξέλιξη βρίσκονται ανάλογες κινήσεις σε όλη την ΝΑ Ευρώπη γεγονός που σηματοδοτεί μια νέα εποχή», ανέφερε.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ….

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team