Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ενέργεια > Γ. Περιστέρης (Πρόεδρος ΕΣΗΑΠΕ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): «Δεν έχει νόημα να καταργήσουμε τον λιγνίτη επειδή όντως ρυπαίνει και να τον αντικαταστήσουμε με εισαγόμενα καύσιμα, απλά επειδή ρυπαίνουν λιγότερο»

Γ. Περιστέρης (Πρόεδρος ΕΣΗΑΠΕ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): «Δεν έχει νόημα να καταργήσουμε τον λιγνίτη επειδή όντως ρυπαίνει και να τον αντικαταστήσουμε με εισαγόμενα καύσιμα, απλά επειδή ρυπαίνουν λιγότερο»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Στην ενεργειακή μετάβαση και τις επενδυτικές ανάγκες και προοπτικές που θα ανακύψουν, καθώς και στην πρόκληση της καθαρής ενέργειας, αναφέρθηκε στην ομιλία του στο συνέδριο του energypress για τις Ανανεώσιμες Πηγές και την Αποθήκευση Ενέργειας, ο Γιώργος Περιστέρης – Πρόεδρος του ΕΣΗΑΠΕ (Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτροπαραγωγών από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) και επικεφαλής του ομίλου ΓΕΚ Τέρνα  .

Ο ίδιος σχολίασε πως μοναδική πραγματικά καθαρή ενέργεια είναι οι ΑΠΕ, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τους «πολύ φιλόδοξους στόχους της κυβέρνησης για τις ΑΠΕ», επισημαίνοντας ότι υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον υπάρχει. Ωστόσο, τόνισε πως για λόγους εθνικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς θα πρέπει να αξιοποιηθούν με τον βέλτιστο τρόπο οι εγχώριες ενεργειακές πηγές. Αναφερόμενος στο ρόλο του λιγνίτη τόνισε πως έπεξαι ρόλο για δεκαετίες, προσθέτοντας ωστόσο πως: «Δεν έχει νόημα να καταργήσουμε τον λιγνίτη επειδή όντως ρυπαίνει και να τον αντικαταστήσουμε με εισαγόμενα καύσιμα, απλά επειδή ρυπαίνουν λιγότερο».

Αναλυτικότερα, ανέφερε πως:

«Ποια είναι τα εγχώρια «καύσιμα» μας; Τι διαθέτει η χώρα; Διαθέτει άνεμο κι ήλιο, δηλαδή  Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, νερά και λιγνίτη. Πρέπει να τονίσουμε ότι ο λιγνίτης έπαιξε για δεκαετίες καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της Ελλάδας, στην επίτευξη του επιπέδου ευημερίας που απολαμβάνουμε σήμερα, προσέφερε γενικά στην οικονομία, στην βιομηχανία, στην απασχόληση. Με δεδομένο ότι οδεύουμε σε μια εποχή σταδιακής απόσυρσης του λιγνίτη, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη να στραφούμε μαζικά στις άλλες εγχώριες ενεργειακές πηγές, δηλαδή στις ΑΠΕ. Ας μην γελιόμαστε. Πραγματικά καθαρή ενέργεια είναι μόνο η ενέργεια από ΑΠΕ. Δεν έχει νόημα να καταργήσουμε τον λιγνίτη επειδή όντως ρυπαίνει και να τον αντικαταστήσουμε με εισαγόμενα καύσιμα, απλά επειδή ρυπαίνουν λιγότερο. Πράγματι, ως ορυκτό καύσιμο το φυσικό αέριο ρυπαίνει λιγότερο και είναι χρήσιμο για λόγους ισορροπίας κι ευστάθειας του συστήματος. Η χρήση του, όμως, πρέπει να είναι ορθολογική και στοχευμένη. Πραγματικά καθαρή ενέργεια είναι η ενέργεια που έχει μηδενικούς ρύπους, δηλαδή οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και για αυτό χρειάζεται η δυναμική στήριξή τους  και η μαζική στροφή σε αυτές».

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis
x

Check Also

Και επίσημα μεγάλη πρωτιά για την παράταξη «Όλοι μαζί για τον συνεταιρισμό» στις εκλογές του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Προσωπικού ΔΕΗ

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Μετά και τα αποτελέσματα των επιστολικών ψήφων, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Προσωπικού ΔΕΗ. ...