Αρχική > Slider > Γ. Ανδρουλάκης: «Μια καθαρή νίκη της ΝΔ θα είναι η αρχή του τέλους για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» – Στην Κοζάνη ο Υπ. Ευρωβουλευτής της ΝΔ

Γ. Ανδρουλάκης: «Μια καθαρή νίκη της ΝΔ θα είναι η αρχή του τέλους για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» – Στην Κοζάνη ο Υπ. Ευρωβουλευτής της ΝΔ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

  • «Το μεταρρυθμιστικό έργο Μητσοτάκη θα δώσει ανάσα στην οικονομία»

Στην Κοζάνη βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ Γιάννης Ανδρουλάκης.  Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου  που παραχώρησε στη ΝΟΔΕ Κοζάνης, ο ίδιος αναφέρθηκε στα προτάγματα που θέτει η ΝΔ ενόψει των ευρωεκλογών, αλλά και στα κεντρικά ζητήματα που απασχολούν την Ευρώπη και τη χώρα σήμερα. Κάλεσε τους πολίτες να μην υποκύψουν στον λαϊκισμό, επιρρίπτοντας, παράλληλα ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για τη διακυβέρνησή του που έφερε τους πολίτες στα όρια της φτώχειας.

Αναλυτικότερα, ο ίδιος έκανε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση για την πολιτική λιτότητας που άσκησε επί θητείας της, λέγοντας πως: «Σε δύο εβδομάδες έχουμε μια πολιτική αναμέτρηση μεταξύ πολιτικών κομμάτων , η οποία γίνεται 4 χρόνια μετά τις τελευταίες εκλογές. Είναι μια πολιτική αναμέτρηση που γίνεται στο τέλος σχεδόν της συνταγματικής θητείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Εκ των πραγμάτων κρίνεται το πολιτικό έργο, στην ολότητά του. Διανύσαμε μια δεκαετία στην κρίση, με 4 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τους περιστασιακούς του συμμάχους. Η χώρα φορτώθηκε ενάμιση επιπλέον μνημόνιο, σκληρή λιτότητα, με αποτέλεσμα να αποδυναμωθεί πλήρως ο ιδιωτικός τομέας  και να βρίσκονται όλοι, ιδίως οι συνταξιούχοι, στα όρια της φτώχειας. Δεν υπάρχει σχέδιο που να επιτρέπει την έξοδο και ότι κάτι θα αλλάξει. Από την άλλη, έχουμε το μεταρρυθμιστικό έργο του Κ. Μητσοτάκη, που φιλοδοξεί να δώσει μια ανάσα στην οικονομία , να ενισχύσει την προσέλευση επενδύσεων, να μειώσει τα φορολογικά βάρη  και να κάνει την οικονομία μας ανταγωνιστική, δίνοντας προοπτική ανάπτυξης στον τόπο.

Αναφερόμενος στο ευρωπαϊκό πλαίσιο των ευρωεκλογών, έκανε λόγο για μια υστέρηση της Ευρώπης στη διαχείριση της κρίσης και στη διαχείριση του προσφυγικού . Αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, έδωσε χώρο να αναπτυχθούν φωνές του ακραίου ριζοσπαστικού λαϊκισμού, που έχουν την καταγωγή τους στην αριστερά και ακραίου εθνολαϊκισμού. «Η απάντηση σε αυτά είναι συνδυασμένες πολιτικές που θα επαναφέρουν την ΕΕ σε τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας, με έμφαση στην έρευνα και την καινοτομία, με επενδύσεις που 7πλασιάζουν τα χρήματα που βάζεις στην επένδυση. Επίσης χρειάζεται, σύμφωνα με τον ίδιο, μια άλλη φιλοσοφία στη διαχείριση του μεταναστευτικού ώστε να καταπολεμηθεί στην εστία του, στις χώρες όπου ξεκινάει, με πολιτικές ροής, ώστε οι άνθρωποι να μην έχουν λόγο να μεταναστεύουν. «Αυτό θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε η Ευρώπη να αντέξει τον ανταγωνισμό και να αντέξει το κοινό νόμισμα. Για να γίνει αυτό πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες τις ευρωπαϊκής ενοποίησης και ενός κοινού προϋπολογισμού για τις χώρες της ευρωζώνης. Αυτό δεν είναι ευέλικτο και γρήγορο αλλά σε βάθος χρόνου να φτάσουμε σε κοινά δημοσιονομικά δεδομένα, όχι όμως όπως έγινε στην Ελλάδα με την καταστροφή της ιδιωτικής οικονομίας», τόνισε , κάνοντας λόγο για περιστολή κρατικών δαπανών.

«Δημοψήφισμα οι ευρωεκλογές»

Επίσης, αναφέρθηκε στον δημοψηφισματικό χαρακτήρα των ευρωεκλογών  που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας πως «ό,τι αποφασίσει τώρα ο ελληνικός λαός, είναι ουσιαστικά προάγγελμα  για τις βουλευτικές εκλογές. Το μήνυμα μιας καθαρής μεγάλης, νίκης της ΝΔ είναι η αρχή του τέλους για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία την επομένη των ευρωεκλογών δεν θα νομιμοποιείται πολιτικά να κυβερνάει τη χώρα».

Τέλος, αναφέρθηκε και στη ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών , λέγοντας πως είναι πολύ κακή και στόχο είναι να προκαλέσει ρήγμα στην αντιπολίτευση . «Η ΝΔ θα κληθεί να διαχειριστεί μια υπογεγραμμένη συμφωνία , με ευθύνη, δουλειά και να περιστείλει τις συνέπειές της», σχολίασε. Τέλος, κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στις ευρωεκλογές, να μην υποκύψουν στον λαϊκισμό , να δουν τα προγράμματα πριν καταλήξουν σε μια ώριμη επιλογή.


Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη