Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ενέργεια > Το φυσικό αέριο θα φτάσει στη Δυτική Μακεδονία – Διαβεβαίωσε ο Γ. Σταθάκης από το βήμα της Βουλής

Το φυσικό αέριο θα φτάσει στη Δυτική Μακεδονία – Διαβεβαίωσε ο Γ. Σταθάκης από το βήμα της Βουλής

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Την διαβεβαίωση ότι το φυσικό αέριο θα έρθει στη Δυτική Μακεδονίας, έδωσε σήμερα Τετάρτη ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, από το βήμα της Βουλής, προσθέτοντας ότι τα χρήματα είναι διασφαλισμένα και έχει υπάρξει συμφωνία με την εταιρία.

Ο Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στην ολομέλεια όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο «ενεργειακές κοινότητες και άλλες διατάξεις» και η τροπολογία για το Ειδικό Τιμολόγιο Ρεύματος στη Δυτική Μακεδονία, απαντώντας στον Τομεάρχη Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Σκρέκα, υπογράμμισε ότι «συμφωνήθηκε με τον ΤΑΠ να υπάρξουν δύο έξοδοι του αγωγού για παροχή και διανομή του φυσικού αερίου, ένας κοντά στην Πτολεμαΐδα και ένας κοντά στην Καστοριά».

Ο κ. Σταθάκης πρόσθεσε ότι «το έργο κατασκευάζεται από την ΔΕΔΑ, με επιπλέον δανειοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων 12,6 εκ. ευρώ. Συνεπώς η επέκταση του έργου στην περιοχή έχει συμφωνηθεί. Έχουν δεσμευτεί οι πόροι από το ΕΣΠΑ και ο περιφερειάρχης κ. Καρυπίδης -που είναι σήμερα εδώ- έχει δεσμεύσει ένα ποσό. Όταν αρχίσει να λειτουργεί ο ΤΑΠ, στόχος είναι να είμαστε έτοιμοι, με πρώτη προτεραιότητα την Καστοριά, το Άργος Ορεστικό και την Κοζάνη. Συνεπώς και στο φυσικό αέριο η Δυτική Μακεδονία θα αποκτήσει πρόσβαση».

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Εμπορικός Σύλλογος Εορδαίας: Η νέα αφίσα – Τι ώρα θα λειτουργούν τα καταστήματα με click away

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Δείτε επίσης στο E-PTOLEMEOS.GR: Ραγδαίες εξελίξεις: Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Κοζάνης για τα ετεροχρονισμένα κρούσματα- Στην ...