Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > «ΦΟΥΦΕΙΑ 1987» – Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 12/06/2019

«ΦΟΥΦΕΙΑ 1987» – Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 12/06/2019

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Στην όμορφη κοινότητα Φούφα  πραγματοποιήθηκαν για 8η χρονιά οι  πολιτιστικές εκδηλώσεις με την ονομασία ,«ΦΟΥΦΕΙΑ 1987».                                                                                                                                                                                    Σημειώνουμε πως,  η Κοινότητα ΦΟΥΦΑΣ ως και η ονομασία των εκδηλώσεων προέρχονται από τον Μακεδονομάχο Καπετάν Φούφα που σκοτώθηκε στο χωριό σε μάχη με τούς Κομιτατζήδες.                                                                                                                                                    Τα φετινά Φούφεια διάρκεσαν 4 μέρες και συμπεριελάμβαναν : 1) Αγώνες πιγκ – πογκ, 2).Ρεμπέτικη κομπανία από τον                                                                                                                                                 φιλοπρόοδο σύλλογο Κοζάνης, 3). Λαϊκό ανώμαλο δρόμο και 4) συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων.                                                                                                                                    Η συνάντηση των χορευτικών συγκροτημάτων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30/8/87 στο προαύλιο του σχολείου και πήραν μέρος : Το παιδικό συγκρότημα Φούφα, το παιδικό ποντιακό συγκρότημα Νέας Σάντας Κιλκίς, το χορευτικό συγκρότημα Αγίου. Παντελεήμονος Αμυνταίου, το εφηβικό Ποντιακό της Νέας Σάντας, το χορευτικό του Πολιτιστικού. και μορφωτικού συλλόγου ΕΛΑΤΗΣ, το χορευτικό της γειτονικής  ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ και  κλείνει το χορευτικό ΤΙΜ με το εφηβικό του Φούφα..                                                                                                                                                                                                            Η εμφάνιση όλων των συγκροτημάτων ήταν θαυμάσια και καταχειροκροτήθηκαν από όλους.                                                     Εκείνο όμως που εντυπωσίασε ιδιαίτερα ήταν,  οι οργανοπαίκτες του συγκροτήματος Νέας Σάντας που η ηλικία τους, τόσο του λυράρη, όσο και του ντραμς δεν ξεπερνούσαν τα 11 χρόνια και ακόμα του 1Οχρονου συμπολίτη μας Μάκη Γρηγοριάδη που έπαιξε λύρα και τραγούδησε ποντιακά τραγούδια.

Σε όλα τα συγκροτήματα δόθηκε αναμνηστική πυρογραφία και δίπλωμα..                                                                                             Στην ωραία αυτή βραδιά παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδος,  κ. Κ..Μαυρομάτης, ο Διοικητής του αστυνομικού τμήματος τάξης Πτολεμαϊδος, κ. Καραχάλιος, ο ανώτερος Διοικητής Φρουράς Πτολεμαϊδος,  κ. Π, Τζουμάνης, ο πρόεδρος του χωριού κ. Δουρουκλής, ο Διευθυντής του σχολείου κ. Γ. Κωτσίδης, πολλοί φίλοι του χωριού από την γύρω περιοχή και την Πτολεμαϊδα και το σύνολο των κατοίκων του χωρίου.                                                                                                                                            Για τις εκδηλώσεις και τα συγκροτήματα μίλησε ο πρόεδρος του συλλόγου,  κ. Αθ..Πεϊτσίνης, ενώ το πρόγραμμα παρουσίασε το μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου Αυξωνίδης.

Με τις καλλίτερες αναμνήσεις  των ΦΟΥΦΕΙΩΝ του 1987, θα περιμένουμε τα ΦΟΥΦΕΙΑ του 1988

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

ΙΧ χτύπησε παιδάκι με ποδήλατο στο δρόμο Πρωτοχωρίου-Λευκοπηγής και ο οδηγός το εγκατέλειψε-Συνελήφθη

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Τροχαίο ατύχημα συνέβη λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, στο δρόμο Πρωτοχωρίου-Λευκοπηγής, όταν ΙΧ χτύπησε παιδάκι που οδηγούσε ...