Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας ζητούν δωρεάν σίτιση για όλους – Παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας ζητούν δωρεάν σίτιση για όλους – Παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

 

Δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές ήταν το αίτημα της Επιτροπής Αγώνα Φοιτητών, που πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, επιδίδοντας σχετικό υπόμνημα στον πρύτανη Αντώνη Τουρλιδάκη.

Όπως δήλωσε το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Φωτεινή και του δ.σ. του Συλλόγου Φοιτητών, Φωτεινή Δημαράκη, «το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό, καθώς υπάρχουν αρκετοί φοιτητές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα ούτε για τη σίτισή τους, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να εγκαταλείπουν τις σπουδές τους». Ειδικότερα τόνισε ότι «από τους 1.700-1.800 φοιτητές των τριών τμημάτων της Κοζάνης, έκαναν αίτηση δωρεάν σίτισης 601 φοιτητές, εκ των οποίων πήραν κάρτα σίτισης 365 άτομα, ωστόσο πρέπει να πούμε ότι οι αιτήσεις θα ήταν πολύ περισσότερες, γιατί απλά είναι πολλοί αυτοί που δεν κατέθεσαν αίτηση, επειδή ακριβώς γνώριζαν ότι θα κοπούν».

Πολύ μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και με τη στέγαση των φοιτητών, αφού σύμφωνα με τους φοιτητές και φοιτήτριες που συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας, «δεν υπάρχουν εστίες και δεν προβλέπονται δυστυχώς ούτε στην πανεπιστημιούπολη που ξεκίνησε, αλλά ούτε και για φοιτητική εστία υπάρχει πρόβλεψη», προσθέτοντας ότι «τουλάχιστον να φροντίσει το πανεπιστήμιο να παραχωρήσει ενοικιαζόμενα δωμάτια στους φοιτητές που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία». Επίσης «πάνω σ’ αυτά έρχεται να προστεθεί και το θέμα των συγγραμμάτων, έπειτα από την ανακοίνωση του Συλλόγου Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων ότι θα σταματήσει την παροχή των δωρεάν συγγραμμάτων, με αποτέλεσμα να απαιτείται ένα τεράστιο χρηματικό ποσό για τους φοιτητές και τις οικογένειές τους», τονίζεται στο υπόμνημα της Επιτροπής Αγώνα.

Με την παράσταση στην πρυτανεία η Επιτροπή Αγώνα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ζητά «να μην υπάρχει φοιτητής που να βάζει το χέρι στη τσέπη για τις σπουδές του», δωρεάν σίτιση για όλους» και «να δοθούν άμεσα και δωρεάν όλα τα επιστημονικά συγγράμματα».

 

Ο πρύτανης Αντώνης Τουρλιδάκης παρέλαβε το υπόμνημα και εξέφρασε την στήριξη στο αίτημα των φοιτητών, υπογραμμίζοντας ότι «είμαστε σε επαφή με το υπουργείο παιδείας και με την  εταιρία σίτισης για διάθεση μεγαλύτερου κονδυλίου και παροχής δωρεάν φαγητού σε περισσότερους φοιτητές». Ωστόσο, επισήμανε ότι «τα κονδύλια που χορηγούνται είναι συγκεκριμένα και δεν επαρκούν, ενώ αυξάνονται οι φοιτητές που έχουν ανάγκη δωρεάν σίτισης».

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Πέθανε ξαφνικά ο πρώην αντινομάρχης Κοζάνης και περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Νανόπουλος-Το γεμάτο συγκίνηση μήνυμα του Πάσχου Μητλιάγκα

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Είναι από τις ειδήσεις που σε συγκλονίζουν και σε διαλύουν. Τις πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου , έφυγε ...