Αρχική > Στήλες > Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι > Φιλική-συγγενική παρέα σε πρωτομαγιάτικο φαγοπότι στη δροσιστική περιοχή της Πενταβρύσου Πτολεμαϊδος, την 1η Ιανουαρίου 1955 – Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 13/06/2018

Φιλική-συγγενική παρέα σε πρωτομαγιάτικο φαγοπότι στη δροσιστική περιοχή της Πενταβρύσου Πτολεμαϊδος, την 1η Ιανουαρίου 1955 – Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 13/06/2018

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Τη δροσόλουστη περιοχή της Πενταβρύσου, το θρόισμα του πεντακάθαρου γάργαρου νερού, του ποταμού ΣΟΥΛΟΥ, να κυλούν δροσιστικά στον τελικό προορισμό τους  που δεν είναι άλλος από τη ζωογόνα λίμνη της Βεγορίτιδας που το “καρτερούν”, οι ψαράδες και  τα εύγεστα ψάρια, αλλά …. και να απολαύσουν την Ορχήστρα  της ΘΕΙΑΣ Φύσης, προτίμησαν οι καλοί μας συμπατριώτες για να περάσουν την πρωτομαγιά του 1955.!!!

Στη φώτο μας, ΣΕΙΡΑ 1η καθήμενοι: Οι άγνωστοι μας-ο μικρός ξάπλα και η κυρία με το μικρό αγκαλιά και κλίνει η σειρά με το Γρηγόρης Κτενίδης με το μαντολίνο του.

ΣΕΙΡΑ 2η , καθήμενοι από αριστερά: Η μικρή Ευδοξούλα Σαλιάγκατζη και δίπλα η μητέρα της, Εύα και ο πατέρας, Γιάννης Σαλιάγκατζής, ακομπανιάρει την κιθάρα  ή, αν θέλετε, … χαϊδεύει τις νότες της  κιθάρας  του Γρηγόρη, η Εξακουστίδου Κούλα, ο Γιορδάνης Πολυχρονίδης, η γνωστή μας άγνωστη Χ: και η Ρούλα Λογομενίδου.

ΣΕΙΡΑ 3η, από αριστερά, όρθιοι: Ο Βίκτωρας Ανανία Νικολαΐδης-σημαίνον στέλεχος της κραταιάς Ενώσεως Γεωργικών Συναιτερισμων Εορδαίας, η σύζυγος του Παναγιώτα, οι τρεις κατά σειρά, γνωστές μας άγνωστες, η Πολιτίδου από την Πεντάβρυσο και ο Θεοφύλακτος ή Φιλίκος Εξακουστίδης.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team