Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Φασούλια με τα λάχανα. Χειμωνιάτικη ποντιακή συνταγή!

Φασούλια με τα λάχανα. Χειμωνιάτικη ποντιακή συνταγή!

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Το pontos-news.gr σάς προτείνει την ποντιακή συνταγή φασούλια με λάχανα, ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα.

ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. ξερά φασόλια μπαρμπούνια
  • 1½ κιλό μαύρα λάχανα (μέτρια κομμένα) ή παραπούλια
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. τοματοπελτέ ή φρέσκια ντομάτα τριμμένη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πεπέρι
  • 2 κ.σ., περίπου, καλαμποκάλευρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βράζουμε τα φασόλια για 15΄ και τα σουρώνουμε. Βάζουμε καθαρό νερό στην κατσαρόλα και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα μαυρολάχανα, αφού πρώτα τα κόψουμε σε λωρίδες, και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί.
  2. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και ροδίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και ανακατεύουμε για 1-2΄ μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  3. Αδειάζουμε το μίγμα στα φασόλια, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και φήνουμε να πάρουν μια καλή βράση.
  4. Λίγο πριν ολοκληρωθεί η παρασκευή του φαγητού ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα 2 κ.σ. καλαμποκάλευρο, ανακατεύουμε και το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team