Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Εύκολα πιροσκί γεμιστά με φέτα

Εύκολα πιροσκί γεμιστά με φέτα

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email






Τα πιροσκί γεμίζουν με φέτα και άνηθο και γίνονται μικρά, λαχταριστά και πολύ αρωματικά ορεκτικά για να συνοδέψουμε την μπίρα ή το κρασί μας.

ΥΛΙΚΑ
  • 700-800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. ξίδι
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. φέτα
  • άνηθο ψιλοκομμένο (ή ρίγανη φρέσκια)
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ανακατεύουμε τη σόδα στο γιαούρτι και προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι, το λάδι και το ξίδι. Ρίχνουμε στο μίγμα λίγο-λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή, μαλακή και ελαστική ζύμη.
  2. Πλάθουμε τη ζύμη σε φραντζολίτσες και τις σκεπάζουμε με πετσέτα. Τις αφήνουμε να φουσκώσουν για 60΄ περίπου και τις κόβουμε σε φέτες.
  3. Πλάθουμε τις φέτες σε μπαλάκια, τα αλείφουμε με λίγο λάδι και τα αφήνουμε ξανά να μείνουν για 30΄.
  4. Κόβουμε τη φέτα σε κύβους, τους ανακατεύουμε με τον άνηθο και γεμίζουμε τα πιροσκί. Τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι για μερικά λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  5. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να μείνουν μερικά λεπτά σε απορροφητικό χαρτί. Τα σερβίρουμε ζεστά.
  • Πηγή: olivemagazine.gr / Σιμόνη Καφίρη

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team