Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Έξω από τα δόντια… – Γράφει η Ιωάννα Γ. Ανδρονικίδου- Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Εορδαϊκή Ανατροπή» Υποψήφια Δήμαρχος Δήμου Εορδαίας

Έξω από τα δόντια… – Γράφει η Ιωάννα Γ. Ανδρονικίδου- Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Εορδαϊκή Ανατροπή» Υποψήφια Δήμαρχος Δήμου Εορδαίας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Τα πάντα λειτουργούσαν στο ρελαντί για μια ολόκληρη πενταετία. Μια πενταετία ύπνωσης. Τα λιμνάζοντα ύδατα στο Δημοτικό Συμβούλιο, η μόνη που συχνά τα τάραζε ήταν η εκπρόσωπος της Εορδαϊκής Ανατροπής, η Ιωάννα Ανδρονικίδου. Μαζί με την Ιωάννα Ανδρονικίδου και η Αντωνία Χόλμπα, και ο Σοφοκλής Σιδηρόπουλος και μερικοί λίγοι ακόμα, προσπαθούσαν να ξυπνήσουν τη συμπολίτευση που κοιμόταν ύπνο βαθύ, γι’ αυτό και τίποτα μεγάλο δεν έγινε σ’ αυτόν τον τόπο για πέντε ολόκληρα χρόνια. Ναι, 5 ολόκληρα χρόνια, χρόνια χαμένα. Ο απερχόμενος δήμαρχος λειτουργούσε σαν ένας απλός διαχειριστής. Τελεία και παύλα. Του έλειπε το όραμα. Τον βόλευε και η ομάδα που διαφέντευε. Καλή ξεκούραση και καλοφάγωτη η σύνταξη, αγαπητέ απερχόμενε Δήμαρχε.

Και ξαφνικά κάτι άλλαξε. Η πεθαμένη από την γενικότερη κρίση αγορά γέμισε από επίδοξους σωτήρες που έμπαιναν στα μαγαζιά όχι για να αγοράσουν κάτι, αλλά για να πουλήσουν αέρα με υποσχέσεις για ένα καλύτερο μέλλον μοιράζοντας κάρτες. Έμπαιναν αυτοί οι σωτήρες στα καφενεία μοιράζοντας μαζί με τις κάρτες χαμόγελα και χειραψίες σε ανθρώπους που πριν δεν γύριζαν ούτε καν να τους κοιτάξουν. Πίστευαν πως μ’ ένα χαμόγελο, με μια χειραψία, μ’ ένα χτύπημα στην πλάτη ότι θα έπειθαν πως ναι, αυτοί ήταν οι σωτήρες που θα άλλαζαν την καθημερινότητα του ταλαίπωρου πολίτη, που θα ενίσχυαν την επιχειρηματικότητά του, που θα προήγαγαν τον πολιτισμό, που θα τακτοποιούσαν τα αδέσποτα κ.λπ., κ.λπ., όσα δηλαδή μπορεί να βγάλει ο νους ενός ευρηματικού τύπου που προσπαθεί να πουλήσει αέρα, ή φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Ας μελετήσουμε τους επίδοξους εκπροσώπους των σωτήρων αυτού του τόπου!

Δεν είναι ανάγκη να αναλύσουμε την παράταξη του κ. Κοκκινίδη, τον οποίο εκτιμούμε ιδιαίτερα. Είναι ο εκπρόσωπος ενός κόμματος στα τοπικά μας θέματα, στα τοπικά μας ζητήματα και στα τοπικά μας προβλήματα και προφανώς θα λειτουργεί όπως λειτουργεί ο τοπικός εκπρόσωπος της Coca-Cola, που λειτουργεί με βάση τις οδηγίες που έρχονται από τα κεντρικά της, και που αποβλέπουν στα κέρδη της κεντρικής εταιρίας και όχι στα κέρδη του τοπικού εκπροσώπου.

Την παράταξη που εκπροσωπεί η κ. Χόλμπα, την γνωρίζει ο κόσμος καθότι συνεχώς και σταθερά συμμετέχει σε όλες τις τοπικές εκλογικές αναμετρήσεις και δεν λειτουργεί ούτε κρυφά, ούτε με αχυρανθρώπους. Σταθερή και πάγια άποψη, σταθερή στάση χωρίς πισωγυρίσματα, απόλυτα σεβαστή, άσχετα που εμείς δεν συμφωνούμε με την κοσμοθεωρία τους.

Για τον συνδυασμό με επικεφαλής τον συνδικαλιστή της ΔΕΗ Γιάννη Καραβασίλη, τον οποίο τόσα χρόνια δεν τον είδαμε ποτέ στις αγωνίες και τα δρώμενα του Δήμου, παρά την συνδικαλιστική του δράση, έχουμε να πούμε ότι η πρότασή τους φαίνεται σαν μια σχετικά καλή διαχειριστική πρόταση χωρίς όμως να αναφέρονται τα εργαλεία που θα υλοποιήσουν αυτή την πρόταση. Δυστυχώς στο πρόγραμμά τους δεν αναφέρεται πουθενά το όνομα της Πτολεμαΐδας, της πόλης μας. Γιατί; Ναί γιατί;

Με τον κ. Πλακεντά και την ομάδα του πρέπει να ασχοληθούμε αρκετά, καθώς είναι μια ξεχωριστή περίπτωση. Η πολιτική του ενηλικίωση έγινε σε πολιτικό γραφείο με ιδιαίτερα πετυχημένο και πολύ έμπειρο πολιτικό μέντορα. Η μεταπήδησή του από τη ΝΔ στους ΑΝΕΛ και η συμπόρευσή του μέχρι και σήμερα με τον ‘’ Συριζαίο’’ περιφερειάρχη κ. Καρυπίδη, παρόλο το ‘’διαζύγιο’’ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πολλά ερωτηματικά δημιουργεί στους κλασικούς και παραδοσιακούς τοπικούς ΝεοΔημοκράτες. Πού το πάει ο κ. Πλακεντάς; Προσπαθεί να γίνει Δήμαρχος, ώστε, αν το πετύχει, να γίνει ο ‘’άσωτος υιός’’ για τον οποίο ο πατέρας Κυριάκος θα σφάξει τον μόσχο τον σιτευτό στην αυλή της πατρικής –Νέο δημοκράτικης έπαυλης; Καθαρή δηλαδή προσωπική επιδίωξη προκειμένου να εξασφαλίσει την πολιτική του επιβίωση επιστρέφοντας, παρόλο ‘’άσωτος υιός’’, στην πολιτική οικογένεια που αυτός είχε εγκαταλείψει; Δηλαδή ο τόπος θα γίνει εφαλτήριο για να εξυπηρετηθεί ο κ. Πλακεντάς;

Έπειτα κατηγορήθηκε για ‘’αθέμιτο ανταγωνισμό’’ στην προεκλογική περίοδο με το να παραμένει Αντιπεριφερειάρχης. Ο κ. Πλακεντάς ισχυρίστηκε ότι υπέβαλε αίτηση παραίτησης. Όμως, ώ του θαύματος! Ο κ. Περιφερειάρχης δεν την έκανε δεκτή εκείνη την αίτηση (οι κακεντρεχείς και καχύποπτοι μίλησαν για συμπαιγνία), οπότε τι θα μπορούσε να κάνει ο καημενούλης; Το καθήκον προς την περιφέρεια τον καλούσε να συνεχίσει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του για το καλό όλων μας!

Ακόμα – ακόμα, κάποιοι κακεντρεχείς διέδωσαν το γεγονός ότι όλη η αμάδα Ζαμανίδη που μεταπήδησε στο συνδυασμό του κ. Πλακεντά είναι το αποτέλεσμα της στήριξης που είχε δώσει ο κ. Πλακεντάς στον κ. Ζαμανίδη πριν 5 χρόνια. Χρωστούμενο γραμμάτιο με άλλα λόγια. Η ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής, κατά κάποιον τρόπο, με τις μεταγραφές και τις θυγατρικές ομάδες, με τη φιλοσοφία της παράγκας που είχαμε γράψει πριν δυο εβδομάδες.  Κι αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να χειρίζονται τις τύχες αυτού του τόπου βάζοντας τα συμφέροντα τα δικά τους και των αφεντικών τους  πάνω από το γενικότερο συμφέρον αυτού του τόπου!

Αυτά για την ώρα με τον κ. Πλακεντά. Μικρός σχετικά ο γεωγραφικός μας χώρος και όλοι γνωρίζουμε τις ‘’μεγαλειώδεις υπηρεσίες’’ που προσέφερε στην Εορδαία ο περιφερειακός κ. Πλακεντάς.

Με την καλή φίλη κ. Τερζοπούλου θα ασχοληθούμε αφού τελειώσει η ανθοφορία της αμυγδαλιάς. Για την ώρα θα την αφήσουμε να ρεμβάζει κάτω από μια αμυγδαλιά (όπως έκανε άλλωστε χρόνια τώρα) τραγουδώντας το γνωστό ‘’ετίναξε την ανθισμένη αμυγδαλιά με τα χεράκια της’’ του αξέχαστου από τα μαθητικά μας χρόνια Γεωργίου Δροσίνη. Η συνέχεια στο επόμενό μας ραντεβού…

Ήρθε η ώρα να πούμε εμείς ποιοί ήμασταν μέχρι και σήμερα και τι εκπροσωπούμε.

Είμαστε η ανατρεπτική δύναμη της Εορδαίας, η Εορδαϊκή Ανατροπή με επικεφαλής τη δικηγόρο Ιωάννα Ανδρονικίδου, την ασυμβίβαστη Ιωάννα Ανδρονικίδου. Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων, ανθρώπων αγανακτισμένων για την στασιμότητα του τόπου μας, που οφείλεται στη λανθασμένη και ραγιαδίστικη νοοτροπία που έχει επιβληθεί στον τόπο μας. Διαβάζουμε για παράδειγμα στον τοπικό τύπο διάφορες ευχαριστήριες επιστολές για εξυπηρετήσεις και χορηγίες κονδυλίων από διάφορους δημόσιους οργανισμούς σε άτομα ή συλλόγους κι αναρωτιόμαστε. Είναι νόμιμες αυτές οι εξυπηρετήσεις και χορηγίες; Δίδονται από την τσέπη κάποιου δημόσιου λειτουργού; Είναι μέσα στα καθήκοντα του λειτουργού;  Εάν ναι, τότε γιατί οι δημόσιες ευχαριστίες και η ραγιαδίστικη πολιτική; Εάν οι εξυπηρετήσεις και οι χορηγίες δεν είναι νόμιμες τότε γιατί να γίνονται; Δεν πρέπει οι πολίτες να είναι ίσοι απέναντι στο Νόμο; Δεν πρέπει να φωνάξουμε όταν ο Νόμος δεν τηρείται; Και μάλιστα από τους νόμιμους εκπροσώπους του λαού; Οι περισσότεροι, δυστυχώς, αποβλέποντας στο ατομικό τους όφελος δειλιάζουν και δεν φωνάζουν. Να, γιατί εμείς, ο πυρήνας της ΕΟΡΔΑΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, ακολουθούμε εδώ και πέντε χρόνια την Ιωάννα Ανδρονικίδου, ακριβώς επειδή φωνάζει. Φωνάζει για τον τόπο. Φωνάζει για την Πτολεμαΐδα μας. Φωνάζει για το γενικό συμφέρον των δημοτών του τόπου μας. Γιατί έχει καταλάβει, χρόνια τώρα,   ότι Η ΦΩΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ. Είναι σχεδόν η μόνη που φωνάζει, επειδή έμαθε να μην φοβάται. Ο τόπος μας, όμως, χρειάζεται κι άλλους που δεν φοβούνται. Κι εμείς αποφασίσαμε, δεν φοβόμαστε. Αναρωτιόμαστε, γιατί κάθε 4 χρόνια δημιουργούνται καινούργιοι συνδυασμοί με καινούργιους υποψηφίους δημάρχους; για να δίνεται η εντύπωση της ουσιαστικής αλλαγής; Όμως έχουμε παρατηρήσει ότι στον τόπο μας υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων, που ανακυκλώνονται στις υπεύθυνες θέσεις και σ’ αυτές των αντιδημάρχων.  Σχεδόν μια από τα ίδια κάθε φορά. Γι’ αυτό άλλωστε παραμένουμε στα ίδια χωρίς κανένα ίχνος βελτίωσης, γιατί παραμένουν οι ίδιοι άνθρωποι. Απλά ο επικεφαλής αλλάζει, και που τις περισσότερες φορές ο επικεφαλής είναι αχυράνθρωπος από κοκτέιλ ομάδας συμφερόντων ή χρησιμοποιεί τον Δήμο για την περαιτέρω προσωπική του πολιτική εξέλιξη. Αυτά είναι καιρός που πρέπει να αλλάξουν. Εμείς δεν αποβλέπουμε σε αξιώματα. Μοναδική μας επιδίωξη η βελτίωση της ζωής μας, σ’ ένα όμορφο τόπο, σ’ ένα τόπο που να αξίζει να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας. Για εμάς αυτός ο τόπος, η Πτολεμαΐδα μας, είναι το σπίτι μας, όχι ως προεκλογικό σλόγκαν, αλλά ως  στάση ζωής χρόνια τώρα.

Η μεταλιγνιτική περίοδος πλησιάζει. Πρέπει να φροντίσουμε γι’ αυτό πριν έρθει το τέλος του λιγνίτη. Δεν ακούσαμε τίποτα, γι’ αυτό, από κανέναν. Εμείς έχουμε ένα σχέδιο, ένα υλοποιήσιμο σχέδιο, και γι’ αυτό θα πολεμήσουμε.

Ήρθε η ώρα των γενναίων αποφάσεων. Ήρθε η ώρα να γίνουμε διαφορετικοί απ’ αυτό που ήμασταν μέχρι τώρα.

Εμείς, η Εορδαϊκή Ανατροπή, λειτουργεί διαφορετικά, είμαστε διαφορετικοί. Μην περιμένετε να δείτε κάρτες υποψηφίων μας σε μαγαζιά, καφενεία, πλατείες. Δεν πιστεύουμε σ’ αυτά. Πιστεύουμε σε σένα τον Πτολεμαϊδιώτη, τον Εορδαίο, που είσαι έτοιμος για το καινούργιο, για το διαφορετικό. Πιστεύουμε σε σένα που πιστεύεις στον άνθρωπο, κι όχι στην κάρτα του με το ανούσιο βιογραφικό του, με το οποίο αφελώς προσπαθεί να υφαρπάξει την ψήφο σου.

 

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Εκ μέρους της Εορδαϊκής Ανατροπής

Η δικηγόρος Ιωάννα Ανδρονικίδου

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team