Αρχική > Αρθρογραφία > Εβδομάδα των παθών… – Γράφει η Θεοπίστη Κρυσταλλίδου

Εβδομάδα των παθών… – Γράφει η Θεοπίστη Κρυσταλλίδου

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print


Σε λίγες  μέρες θα  διανύσουμε  τη Μεγάλη Εβδομάδα, οι περισσότεροι  πιστοί βιώνουν  τα πάθη και την Ανάσταση του Χριστού , γιατί κάθε άνθρωπος ανεβαίνει τον δικό του Γολγοθά και κουβαλά το δικό του σταυρό.

Η συμμετοχή  μας στις λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας μας δίνει την δυνατότητα για  «συμπόρευση», «συσταύρωση» και «συνανάσταση»! Η κατάνυξη αυτών των Ημερών  και η ταπείνωση του Χριστού για την δική μας σωτηρία, μας δίνει την ευκαιρία να αναλογιστούμε και να αναθεωρήσουμε τη ζωή μας

Αν όμως θέλετε πραγματικά να νιώσετε την κορύφωση του Θείου δράματος, θα μπορούσατε να παρακολουθήσετε κάποια λειτουργία, στις εκκλησίες των νοσοκομείων. Εκεί θα δείτε πως οι ασθενείς, βιώνουν το δικό τους ξεχωριστό Πάσχα, το πέρασμα από τη ζωή, στη μάχη, στο θάνατο και πάλι στη ζωή. Αλλά κυρίως τη μετάβαση τους προς τη θέωση.

Μέσα  από την ασθένεια ζεις την ταπείνωση, τα πάθη, τη σταύρωση και την Ανάσταση. Νιώθεις πόσο τρωτός και αδύναμος είναι ο άνθρωπος.  Όμως μέσα στα νοσοκομεία συμβαίνουν τα μεγαλύτερα θαύματα, που δεν μπορεί ο ανθρώπινος νους και η επιστήμη να εξηγήσουν. Αν θέλεις λοιπόν να καταλάβεις τι είναι η Εβδομάδα των Παθών επισκέψου κάποιον ασθενή, κράτησε του συντροφιά ακόμα και αν δεν τον γνωρίζεις.  Τι νόημα έχει να είμαστε κάθε απόγευμα στην εκκλησία αν δεν μας ενδιαφέρει ο διπλανός μας;

Η ζωή είναι ένας αγώνας, για άλλους δύσκολος, για άλλους λίγο πιο εύκολος . Όταν πριν από  2 χρόνια επισκεφθήκαμε με το σύζυγο μου τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ Ευστάθιο μας είπε: «Ο Θεός άλλους τους σώζει από τον σταυρό και άλλους τους σώζει με το σταυρό».

Καλή Ανάσταση σε όλους .

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Πίστη Κρυσταλλίδου

Είναι δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Εορδαίας, εκλεγμένη για τρίτη φορά. Διετέλεσε για 4 χρόνια Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ, έχοντας την ευθύνη για το Μουσείο, το Ωδείο, τη Βιβλιοθήκη, τη Φιλαρμονική, τους Παιδικούς Σταθμούς και τα ΚΑΠΗ της Πτολεμαΐδας. Είναι αποσπασμένη υπάλληλος στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, έχει μεταπτυχιακό στην διοίκηση υπηρεσιών υγείας.