Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Ετοιμότητα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Εορδαίας ενόψει του χειμώνα – Προμήθεια 500 τόνων αλατιού, εκχιονιστικών φτυαριών – Εκμίσθωση μηχανημάτων από ιδιώτες

Ετοιμότητα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Εορδαίας ενόψει του χειμώνα – Προμήθεια 500 τόνων αλατιού, εκχιονιστικών φτυαριών – Εκμίσθωση μηχανημάτων από ιδιώτες

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Η πρώτη συνάντηση για τα θέματα πολιτικής προστασίας του Δήμου Εορδαίας, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία για το χειμώνα, έγινε το πρωί της Δευτέρας στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου, στην Πτολεμαΐδα. Ο δήμος ετοιμάζεται ήδη για τον χειμώνα ώστε να είναι όλα έτοιμα και οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες να μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έκτακτα καιρικά φαινόμενα.

Όπως τόνισε ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτικής προστασίας του Δήμου, Κοσμάς Σιδηρόπουλος, στη σύσκεψη παρουσιάστηκε το προσχέδιο σχετικά με τον αποχιονισμό και την αντιμετώπιση των προβλημάτων παγετού, που προκύπτουν το χειμώνα στο οδικό δίκτυο της περιοχής, ενώ θα συζητηθούν και οι προτάσεις των αρμόδιων υπηρεσιών.
«Πιστεύουμε ότι θα ανταπεξέλθουμε, αν έρθουν δύσκολες καιρικές συνθήκες για να τις αντιμετωπίσουμε», δήλωσε ο κ. Σιδηρόπουλος. Σε ό,τι αφορά τα μηχανήματα που εμπλέκονται στον αποχιονισμό, είναι έτοιμα και συντηρημένα σε ποσοστό 80%, ενώ θα γίνει και εφέτος μίσθωση οχημάτων από ιδιώτες  ώστε να ανταπεξέλθει ο δήμος καλύτερα στα ακραία καιρικά φαινόμενα. Επίσης, το προσωπικό επαρκεί, ωστόσο και εφέτος θα χρειαστεί να γίνει μίσθωση ιδιωτικών οχημάτων για τον καλύτερο αποχιονισμό.

Ήδη προχώρησε ο δήμος στην προμήθεια 500 τόνων αλατιού, εκ των οποίων οι 10 τόνοι θα συσκευαστούν σε ειδικούς σάκους και θα χρησιμοποιηθούν σε σχολεία και τοπικές κοινότητες. Επίσης, ο δήμος θα προμηθευτεί 400 εκχιονιστικά φτυάρια που θα παραδοθούν στα κατάστημα της πόλης, ώστε ο κάθε επιχειρηματίας να καθαρίζει το πεζοδρόμιο μπροστά από το μαγαζί του. Επίσης, ο δήμος είναι σε διαδικασία προμήθειας εκχιονιστικών αλυσίδων για τα οχήματα.

Η εκτίμηση του δήμου είναι ότι θα υπάρχει 100% ετοιμότητα για τη χειμερινή περίοδο.  Το «παρών» στη σύσκεψη έδωσε ο δήμαρχος Παναγιώτης Πλακεντάς αλλά και ο προϊστάμενος πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Πρόδρομος Ασλανίδης.


Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis
x

Check Also

Κορωνοϊός: 269 νέα κρούσματα σήμερα και 4 νέοι θάνατοι

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19)Δεδομένα έως 28 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 15:00 Σήμερα ...