Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ενέργεια > Ετήσια αποτελέσματα ομίλου ΔΕΗ 2019

Ετήσια αποτελέσματα ομίλου ΔΕΗ 2019

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΤα αποτελέσματα του Δ’ τριμήνου του 2019 σηματοδοτούν την αντιστροφή της τάσης και αποτυπώνουν την αλλαγή πορείας στην επιχείρηση. Είναι ενδεικτικό ότι το μεγαλύτερο μέρος του επαναλαμβανόμενου EBITDA για το σύνολο του έτους (€333,6 εκατ.) δημιουργήθηκε στο τέταρτο τρίμηνο (€236,8 εκατ.) ως αποτέλεσμα των μέτρων που ελήφθησαν από τον Αύγουστο του 2019 για τη μείωση του κόστους και τη βελτίωση της ρευστότητας της ΔΕΗ. Το αντίστοιχο EBITDA του Δ’ τριμήνου του 2018 ήταν €44,7 εκατ.

  • Σε επίπεδο αποτελεσμάτων προ φόρων σε προσαρμοσμένη βάση, στο Δ’ τρίμηνο του 2019 καταγράφηκαν κέρδη € 26,9 εκατ. έναντι ζημιών € 131,6 εκατ. πέρυσι.
  • Στο πλαίσιο της αποτίμησης της εύλογης αξίας των παγίων του Ομίλου κάθε πέντε έτη, τα αποτελέσματα προ φόρων επιβαρύνθηκαν κατά € 2,1 δισ., αντανακλώντας την ζημιογόνο θέση της λιγνιτικής παραγωγής, η οποία όμως περιορίζεται λόγω του επιταχυνόμενου πλάνου απολιγνιτοποίησης. Η ζημία αυτή δεν έχει ταμειακή διάσταση. Αντίθετα, η διατήρηση των ζημιογόνων λιγνιτικών μονάδων επιβαρύνει ταμειακά τη ΔΕΗ με €200-300 εκατ. ετησίως. Τα αποτελέσματα αυτά καταδεικνύουν την ανάγκη υλοποίησης του πλάνου απολιγνιτοποίησης που έχει καταθέσει η ΔΕΗ μέσα στα χρονοδιαγράμματα που έχουν ανακοινωθεί.
  • Η ΔΕΗ έλαβε από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της πανδημίας του Covid-19 μέτρα για τη διασφάλιση της επιχειρησιακής της συνέχειας, ενώ παράλληλα ανέπτυξε πρωτοβουλίες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και προχώρησε σε δράσεις στήριξης της κοινωνίας, των πελατών, και των εργαζομένων της. Ενίσχυσε τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, επεκτείνοντας συνεχώς την γκάμα των προσφερόμενων υπηρεσιών ηλεκτρονικά και τηλεφωνικά, προκειμένου να μετριάσει τις επιπτώσεις από την αδυναμία των πελατών να μεταβούν στα καταστήματα.
  • Για το 2020, αναμένεται θετική επίπτωση από την εξοικονόμηση κόστους λόγω της χαμηλότερης τιμής φυσικού αερίου, δικαιωμάτων εκπομπών CO2 και Οριακής Τιμής Συστήματος. Χαλκοκονδύλη 32, 104 32 Αθήνα, Web: www.dei.gr Πληροφορίες Γραφείο Τύπου: +30 210 529 3074, +30 210 523 7129, +30 210 529 3404 Η διαδικασία μετασχηματισμού, που έχει ανακοινωθεί συνεχίζεται κανονικά με στόχο την μετεξέλιξη της ΔΕΗ σε μια σύγχρονη, υγιή και κερδοφόρα εταιρεία.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΤΟΥΣ 2019 ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Απολιγνιτοποίηση – Δίκαιη και Ισόρροπη Περιφερειακή Ανάπτυξη – Γράφει ο Κώστας Μιμίκος

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Καθώς τα ζητήματα της πλήρους απολιγνιτοποίησης των περιοχών μας και τα αντίστοιχα της «δίκαιης» μετάβασης βρίσκονται σε πλήρη ...