Αρχική > Ελλάδα > Εθνικές εκλογές στις 25 Ιανουαρίου

Εθνικές εκλογές στις 25 Ιανουαρίου

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

– Δηλώσεις των βουλευτών της Π.Ε. Κοζάνης για τις πολιτικές εξελίξεις

Σε πρόωρες εθνικές εκλογές οδηγείται η χώρα στις 25 Ιανουαρίου, όπως δήλωσε την ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αμέσως μετά και την τρίτη άκαρπη προσπάθεια  να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Σταύρος Δήμας, καθώς δεν κατέστη δυνατό να συγκεντρωθούν οι 180 ψήφοι που χρειάζονται για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

Υπέρ της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα ψήφισαν 168 βουλευτές, όσοι και στη δεύτερη ψηφοφορία και ως εκ τούτου δεν κατέστη δυνατή η εκλογή προέδρου, με αποτέλεσμα η χώρα να μπαίνει πλέον σε προεκλογικούς ρυθμούς.

«Οι Έλληνες πολίτες δεν θέλουν τη χώρα σε περιπέτειες», τόνισε ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και βουλευτής Κοζάνης, Μιχάλης Παπαδόπουλος, με δήλωσή του τον «Π» η οποία έχει ως εξής: «Μετά το αποτέλεσμα της τρίτης ψηφοφορίας για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας όπου ο ΣΥΡΙΖΑ με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής κατέγραψε το αρνητικό “παρών”, μια και δεν έγινε κατανοητό ποιο είναι το συμφέρον της χώρας, οδηγούμαστε σε πρόωρες εθνικές εκλογές. Παρ’ όλα αυτά πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός επειδή αντιλαμβάνεται τη δύσκολη κατάσταση και θέλει τη σταθερότητα της χώρας και την έξοδο από την κρίση, θα συνειδητοποιήσει ότι αυτοί που χρειάζονται γι’ αυτό είναι αυτοί που είναι ωφέλιμοι και όχι αυτοί που το παίζουν αρεστοί και καλοί. Από δω και πέρα όλα είναι ανοιχτά. Πιστεύω όμως ότι ο η Νέα Δημοκρατία αλλά και οι Έλληνες πολίτες θα καταφέρουν να αποτρέψουν την επικράτηση της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν τη χώρα σε περιπέτειες.»

«Η σημερινή απόφαση είναι μακριά από τη θέληση της πλειοψηφίας των πολιτών. Είναι μακριά και από το αποτέλεσμα των εκλογών του Ιουνίου του 2012, όταν 179 βουλευτές εξελέγησαν απ’ το λαό για να διασφαλίσουν τη σταθερότητα και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.» Τα παραπάνω ανέφερε σε δήλωσή του ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης, Πάρις Κουκουλόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου και επισήμανε ότι: «Αυτοί που μας οδήγησαν στις εκλογές προβάλλοντας έναν υποτιθέμενο ελληνοκεντρισμό, αγνοούν συνειδητά τις πραγματικές διεθνείς, και ιδιαίτερα τις ευρωπαϊκές συνθήκες, και το μόνο που πέτυχαν είναι να δυσχεράνουν σε μεγάλο βαθμό τη διαπραγματευτική θέση της χώρας. Αυτό σημαίνει πως η επόμενη Κυβέρνηση, όποια και αν είναι, θα έχει πολύ πιο δύσκολο έργο, κάτι που μόνο θετικό δεν θα είναι για τη χώρα και τους πολίτες της».

Ο κ. Κουκουλόπουλος ερωτηθείς για το αν πιστεύει πως το ΠΑΣΟΚ θα κατέβει στις εκλογές ενιαίο ή διασπασμένο, τόνισε ότι: «Το ΠΑΣΟΚ θα κατέβει και σ’ αυτές τις εκλογές κρατώντας τη σημαία της ευθύνης, τη σημαία του πατριωτισμού, της εθνικής συνεννόησης και της ενότητας. Εξάλλου είμαστε οι μόνοι που εδώ και δυόμιση χρόνια μιλάμε διαρκώς για την ανάγκη συγκρότησης εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης.

Οι δικές μας θέσεις δεν άλλαξαν, ούτε θα αλλάξουν και επειδή αποδείχτηκε πως είναι το μοναδικό πραγματικό σχέδιο που κράτησε την πατρίδα όρθια, πρέπει να ακουστούν. Και θα ακουστούν καλύτερα εφόσον βαδίσουμε ενωμένοι. Προσωπικά πιστεύω πως υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια για να αποφευχθεί η διάσπαση του ΠΑΣΟΚ και είμαι σίγουρος πως έγιναν και θα γίνουν όλες οι απαραίτητες προσπάθειες γι’ αυτό.

Πάντως όλοι μας θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας αυτές τις ώρες τη θέληση όλου του δημοκρατικού κόσμου που είναι να βαδίσουμε ενωμένοι».

Για το άνοιγμα ενός νέου δρόμου για τη χώρα, μίλησε η βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Ευγενία Ουζουνίδου. Σε δήλωσή της στον «Π» ανέφερε συγκεκριμένα: «Άνοιξε ο δρόμος για μια άλλη πορεία της χώρας. Παρά τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία από το εγχώριο και το παγκόσμιο διαπλεκόμενο κεφάλαιο, δεν τούς πέρασε. Ανοίγεται ένας νέος δρόμος, δρόμος του μέλλοντος, για την αξιοπρέπειά μας, για την εθνική μας ανεξαρτησία και εν τέλει για την ίδια τη ζωή μας.»

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης μιλώντας στον «Π» τόνισε την ανάγκη ενότητας και ομοψυχίας: «Το διακύβευμα των εκλογών είναι η ενότητα και η ομοψυχία για τα δύσκολα που έρχονται για τον ελληνικό λαό.

Μόνο με αυτή την ενότητα μπορούμε να μιλάμε για ασφάλεια και σταθερότητα. Αυτές είναι οι προϋποθέσεις για σταδιακή απεμπλοκή από το μνημόνιο και σταδιακή ανάπτυξη της χώρας.»

Ερωτηθείς εάν η θετική ψήφος που έδωσε ο ίδιος στη δεύτερη και τρίτη ψηφοφορία στον Σταύρο Δήμα, τού έδωσε το εισιτήριο για την ένταξή του στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Π.Ε. Κοζάνης, ο κ. Κασαπίδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτό προϊδεάζοντας για θετική εξέλιξη, δηλώνοντας: «Εγώ ήμουν, είμαι και θα είμαι Νέα Δημοκρατία».

Η ανεξάρτητη βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης Ραχήλ Μακρή μετά την ανακοίνωση των πρόωρων εκλογών έγραψε στο facebook: «Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία.
Πάμε για την θεσμική και την δημοκρατική Ανατροπή.»

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Eκοιμήθη ἐν Κυρίῳ  ἡ παπαδιὰ Ἀφροδίτη π’’Χρίστου Μανάδη (μητέρα του π. Νικηφόρου Μανάδη)- Ἡ Δόξα τῷ Κυρίῳ!

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Εκοιμήθη τα ξημερώματα της Δευτέρας η παπαδιά Αφροδίτη π΄΄ Χρίστου Μανάδη μητέρα του π. Νικηφόρου Μανάδη. Ο π. ...