Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Αισθητή η παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας στην Πτολεμαΐδα

Αισθητή η παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας στην Πτολεμαΐδα

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Αρχίζει να γίνεται αισθητή το τελευταίο διάστημα η παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Εορδαίας στους δρόμους της Πτολεμαΐδας, καθώς αν και οι 14 Δημοτικοί Αστυνόμοι ανέλαβαν καθήκοντα εδώ και ένα δίμηνο περίπου, τον τελευταίο καιρό άρχισαν να μοιράζουν κλήσεις σε παραβάτες με στόχο να  μπει μια τάξη στην αταξία που επικρατεί στην πόλη.

«Είπαμε το πρώτο διάστημα και ειδικά στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να υπάρξει μια ενημέρωση των πολιτών και να γίνονται συστάσεις στους παραβάτες οδηγούς. Όμως οι Δημοτικοί Αστυνόμοι έχουν εντολή να παρεμβαίνουν σε κάποια σημεία που δημιουργούνται προβλήματα κυκλοφορίας και να τα περιφρουρούν και επίσης να ενημερώνουν τον κόσμο και να μην αφήνουν να γίνονται παραβάσεις», ανέφερε μιλώντας στον «Π» ο δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης.

zamanidis

Ο κ. Ζαμανίδης επισήμανε ότι «παρά το γεγονός ότι η εντολή ήταν να υπάρχει μια ελαστικότητα το πρώτο διάστημα και να μην μοιράζονται κλήσεις για την παραμικρή παράβαση, η Δημοτική Αστυνομία έχει πλέον εντολή να βάλει τάξη στο χάος που υπάρχει με τη στάθμευση στην πόλη της Πτολεμαΐδας.»

Ερωτηθείς για το εάν θα επανέλθει η ελεγχόμενη κι επί πληρωμή στάθμευση στην πόλη ο κ. Ζαμανίδης είπε ότι «το ζήτημά μας δεν είναι η ελεγχόμενη στάθμευση, που ουσιαστικά ποτέ δεν εφαρμόστηκε παρά το ότι μπήκαν κάποια μηχανήματα για κάρτες στάθμευσης στην πόλη, αλλά η τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Το να σταθμεύουν οι οδηγοί μόνο εκεί που επιτρέπεται, γιατί υπάρχει ένα χάος στην πόλη από διπλοπαρκαρίσματα.» Ανέφερε μάλιστα ότι έχει στείλει πολλά έγγραφα στην Τροχαία γι’ αυτό το θέμα πριν πιάσει δουλειά η Δημοτική Αστυνομία «αλλά δεν καταφέραμε να βάλουμε μια τάξη στην πόλη. Οι δρόμοι είναι γεμάτοι με διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα, ακόμα κι όταν υπάρχει χώρος στάθμευσης και αυτή τη στιγμή πρέπει να αλλάξουμε την εικόνα, ακόμα κι αν χρειαστεί να κόψουμε κλήσεις στους παραβάτες», τονίζοντας ότι «θα πρέπει να μάθουμε να τηρούμε τον ΚΟΚ και νομίζω ότι είναι ένα θέμα που το θέλει και η ίδια η πόλη, το θέλουν οι κάτοικοι.»

Ο δήμαρχος Εορδαίας επισήμανε ακόμη ότι δεν είναι μεγάλος ο αριθμός των Δημοτικών Αστυνόμων που διαθέτει ο Δήμος Εορδαίας καθώς ανέρχονται σε 14 μόλις άτομα και κυρίως επειδή έχουν κι άλλες αρμοδιότητες, όπως για παράδειγμα τη φύλαξη χώρων όπως οι εγκαταστάσεις της ΑΕΒΑΛ, μια και ο δήμος δεν μπορεί να υπογράψει νέα σύμβαση με ιδιώτη. «Μπορεί να μην είναι μεγάλος ο αριθμός των μελών της Δημοτικής Αστυνομίας, αλλά θα πρέπει η υπηρεσία να λειτουργήσει και να αποκτήσει ο Δημοτικός Αστυνόμος μια άλλη νοοτροπία σε κάποια θέματα. Διότι, η πρώτη εικόνα μου από τους Δημοτικούς Αστυνόμους δεν είναι η καλύτερη, γιατί επικαλούμενοι το πρώτο διάστημα το γεγονός ότι δεν είχαν στολές με πολύ μεγάλη δυσκολία δεχόντουσαν να αναλάβουν υπηρεσία. Γι’ αυτό και θα ασχοληθώ προσωπικά με τη Δημοτική Αστυνομία, γιατί όλες οι αρμοδιότητες οι οποίες είναι αποσαφηνισμένες και με τις οποίες είναι επιφορτισμένη η Δημοτική Αστυνομία θα πρέπει να ασκηθούν. Γιατί έχουμε μεγάλα θέματα στην πόλη, όπως το θέμα της ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων από τα καταστήματα καφεστίασης και με το κυκλοφοριακό. Ελπίζουμε με αυτά τα 14 άτομα να βάλουμε μια τάξη, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα τραπεζοκαθίσματα και το κυκλοφοριακό.»

 

dimotiki_astinomia

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη