Αρχική > Αρθρογραφία > Ερώτηση στο δήμαρχο Εορδαίας – Γράφει η Θεοπίστη Κρυσταλλίδου

Ερώτηση στο δήμαρχο Εορδαίας – Γράφει η Θεοπίστη Κρυσταλλίδου

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Ποιο είναι το πρόγραμμα πολιτικής και δράσεων στήριξης των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες του Δήμου μας; Γιατί η νέα ιστοσελίδα του δήμου δεν έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα που επιτρέπουν την πρόσβαση και των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες σε αυτή;

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η 3η Δεκεμβρίου τιμάται –με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ-, ως  «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία»  (International Day of Persons with Disabilities).

istoselides_gia_amea-702x401

Η Ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία, διοργανώνοντας σειρά δράσεων ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ, καθώς κάθε άνθρωπος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να μπορεί να συμμετέχει ισότιμα σε όλες της πτυχές της ζωής του κοινωνικού συνόλου.

Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να μπορεί να έχει πρόσβαση σε κάθε γνώση και πληροφορία ανεμπόδιστα.

Κύριε Δήμαρχε,

Με την ευκαιρία της 3ης Δεκεμβρίου, αλλά και των κινητοποιήσεων που πραγματοποίησαν οι Σύλλογοι ΑΜΕΑ σε όλη τη χώρα, διαμαρτυρόμενοι για την αδιαφορία και την ασυνέπεια της Πολιτείας απέναντί τους, σας ερωτώ ποιο είναι το πρόγραμμα δράσεων και στήριξης των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στο Δήμο μας.

Κύριε Δήμαρχε,

Επισημαίνω με προβληματισμό ότι η Ιστοσελίδα του Δήμου μας δεν έχει κατασκευαστεί με βάση τα διεθνή πρότυπα (πχ πρότυπο WCAG 2.0) που επιτρέπουν την πρόσβαση και των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες σε αυτή. Εφόσον ο Δήμος μπήκε στη διαδικασία της κατασκευής νέας Ιστοσελίδας, γιατί δεν κατασκευάστηκε με τα συγκεκριμένα πρότυπα;

Τα άτομα με προβλήματα όρασης και ακοής πρέπει να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε πηγές γνώσης και πληροφορίας.

Σημειώνω ότι κάτι τέτοιο δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση «πολυτέλεια», είναι δείγμα πολιτισμού και σεβασμού στον συνάνθρωπο.

Η ζωή είναι απρόβλεπτη και κανείς μας δεν ξέρει αν βρεθούμε αύριο εμείς στη θέση αυτών των Ατόμων. Κάθε επένδυση σε δράσεις και υποδομές στήριξης των Ατόμων με Αναπηρία είναι επένδυση στον Άνθρωπο, είναι επένδυση στον ίδιο μας τον εαυτό.

20120719_access_b

Κρυσταλλίδου Θεοπίστη

Δημοτική Σύμβουλος Εορδαίας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Πίστη Κρυσταλλίδου

Είναι δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Εορδαίας, εκλεγμένη για τρίτη φορά. Διετέλεσε για 4 χρόνια Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ, έχοντας την ευθύνη για το Μουσείο, το Ωδείο, τη Βιβλιοθήκη, τη Φιλαρμονική, τους Παιδικούς Σταθμούς και τα ΚΑΠΗ της Πτολεμαΐδας. Είναι αποσπασμένη υπάλληλος στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, έχει μεταπτυχιακό στην διοίκηση υπηρεσιών υγείας.