Αρχική > Αρθρογραφία > Ερώτηση Π. Κρυσταλλίδου στο Δήμαρχο Εορδαίας: Γιατί ο Δήμος καθυστερεί την τεχνολογική αναβάθμιση του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου;

Ερώτηση Π. Κρυσταλλίδου στο Δήμαρχο Εορδαίας: Γιατί ο Δήμος καθυστερεί την τεχνολογική αναβάθμιση του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου;

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο καινοτομεί στην ψηφιακή τεχνολογία, έχοντας δημιουργήσει πολλές εφαρμογές, που του δίνουν συγκριτικό πλεονέκτημα και το καθιστούν  σημείο αναφοράς όλης της Δυτικής Μακεδονίας.

Τα τελευταία χρόνια, χάρη στο όραμα κάποιων ανθρώπων, το Νοσοκομείο της πόλης μας, έχει κάνει άλματα στην  τηλεϊατρική, την τηλεδιάγνωση και στην ψηφιακή αρχειοθέτηση αξονικών, υπερήχων, μαστογραφιών και ακτινογραφιών. Όλα αυτά έχουν γίνει προς όφελος των πολιτών , αφού μπορούν να έχουν διασύνδεση και αξιολόγηση από ιατρούς Πανεπιστημιακών  νοσοκομείων, χωρίς να μετακινούνται. Υπάρχει πια ηλεκτρονικό αρχείο των εξετάσεων τους και έχουν εξοικονομηθεί μεγάλα ποσά από την ψηφιοποίηση τους.

Το γεγονός όμως πως το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Δυτικής Μακεδονίας, δεν συνδέεται με το μητροπολιτικό δίκτυο της πόλης,  με το ασφαλέστερο και ποιοτικότερο μέσο μετάδοσης που είναι η οπτική ίνα, δημιουργεί πολλά προβλήματα στις εφαρμογές και στην τεχνολογική ανάπτυξη του Μποδοσάκειου.

Με ερωτήσεις  μου στις 8 Δεκεμβρίου 2014 και στις 22 Φεβρουαρίου 2016, ζητούσα ο Δήμος μας να είναι συμμέτοχος στην τεχνολογική ανάπτυξη του Νοσοκομείου μας, κάτι που δεν έγινε!  Με τα λύπης μου όμως διαπιστώνω, πως ο δήμος, όχι μόνο δεν βοηθά αλλά,  δημιουργεί προβλήματα στο έργο για την ψηφιακή αναβάθμιση του Μποδοσάκειου, που τελικά  χρηματοδοτεί  η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Γιατί ο Δήμος Εορδαίας δεν επιτρέπει  την τοποθέτηση οπτικής ίνας προς το Νοσοκομείο;

Γιατί ο Δήμος Εορδαίας δεν δίνει την άδεια για την εκτέλεση του έργου;

Γνωρίζετε πως το έργο θα πρέπει να παραδοθεί μέχρι τις 31 Ιουλίου 2017 και κάθε καθυστέρηση του δημιουργεί σοβαρά προβλήματα;

Θέλει ο Δήμος Εορδαίας να αναπτυχθεί τεχνολογικά το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο;

 

Δημοτική Σύμβουλος
Κρυσταλλίδου Θεοπίστη

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Πίστη Κρυσταλλίδου

Η Κρυσταλλίδου-Σιάχου Θεοπίστη γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα. Είναι κάτοχος ΜS Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, και απόφοιτος του Τμήματος «Διοίκηση Μονάδων Υγείας & Πρόνοιας» του ΑΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ. Εργάζεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ». Είναι Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Εορδαίας από το 2009. Διατέλεσε πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ. Είναι αιρετό μέλος της Πολιτικής επιτροπής της ΝΔ. Συντονίζει το WinCancer.