Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Ερήμην του εργοδότη εκδικάστηκε στο Ειρηνοδικείο Κοζάνης η αγωγή των απλήρωτων εργαζομένων στα Σούπερ Μάρκετ Καρυπίδη

Ερήμην του εργοδότη εκδικάστηκε στο Ειρηνοδικείο Κοζάνης η αγωγή των απλήρωτων εργαζομένων στα Σούπερ Μάρκετ Καρυπίδη

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

-Αισιοδοξία για την απόφαση, αλλά για την καταβολή των οφειλών πρέπει να βρεθούν περιουσιακά στοιχεία στην αλυσίδα που κατέβασε ρολά

Χωρίς την παρουσία της πλευράς του αντιδίκου επιχειρηματία, εκδικάστηκε την Παρασκευή στο Ειρηνοδικείο Κοζάνης η τακτική αγωγή των 43 απλήρωτων εργαζομένων στα πρώην Σούπερ Μάρκετ «Καρυπίδη», στους οποίους ο εργοδότης οφείλει δεδουλευμένα 18 μηνών, τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και τις ασφαλιστικές εισφορές της ίδιας περιόδου.

Η απουσία του πληρεξούσιου δικηγόρου του επιχειρηματία αποτελεί «γρίφο», καθώς δεν παρέστη κανείς που να υποστηρίξει τις θέσεις του, απέναντι στις τεκμηριωμένες προτάσεις του συνηγόρου των εργαζομένων για την  καταβολή των δεδουλευμένων. Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι έχουν κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα και η παρούσα εκδίκαση της τακτικής αγωγής, αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης δικαστικής διαδικασίας που κέρδισαν οι εργαζόμενοι. Η απόφαση του Ειρηνοδικείου Κοζάνης επί της τακτικής αγωγής αναμένεται να εκδοθεί σε περίπου τέσσερις μήνες, με τους εργαζόμενους και τον συνήγορό τους να αισιοδοξούν για μια απόφαση που θα τους δικαιώσει. Ωστόσο, υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για την καταβολή των οφειλών, καθώς η γνωστή αλυσίδα των Σούπερ Μάρκετ «Καρυπίδη» είναι αδρανής και «κατέβασε ρολά». «Μοναδική προϋπόθεση για να πάρουν οι εργαζόμενοι τα λεφτά τους, είναι να βρεθούν περιουσιακά στοιχεία του επιχειρηματία», υποστηρίζουν νομικοί κύκλοι, προσθέτοντας ότι «αυτό που προέχει τώρα είναι να περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου», οπότε η διερεύνηση της ύπαρξης περιουσιακών στοιχείων θα ακολουθήσει σε δεύτερο χρόνο.

Να σημειωθεί ότι οι 43 εργαζόμενοι του «Καρυπίδη» στην Κοζάνη, όπως και οι 1.400 συνάδελφοί τους πανελλαδικά βρίσκονται σε απελπιστική οικονομική κατάσταση όχι μόνο για τις μη καταβληθείσες αποδοχές που προσεγγίζουν τα 10 εκ. ευρώ για το σύνολο των πρώην εργαζομένων της γνωστής αλυσίδας σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και για τις μη καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές που προσεγγίζουν τα 40 εκ. ευρώ. Η μη επικόλληση ενσήμων είναι η αιτία που οι απλήρωτοι εργαζόμενοι δεν έχουν τη δυνατότητα να βγουν Ταμείο ανεργίας, οπότε χάνουν κι’ αυτό το πενιχρό επίδομα.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι με τον δικηγόρο τους βρίσκονται εν αναμονή της απόφασης, η οποία ευελπιστούν ότι θα είναι θετική γι’ αυτούς, οπότε στη συνέχεια θα στρέψουν την προσοχή τους στην κατεύθυνση της ανεύρεσης περιουσιακών στοιχείων του πρώην εργοδότη τους, ώστε να μπορέσουν να εισπράξουν τα οφειλόμενα.

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας