Αρχική > Slider > Εργολαβικός εργαζόμενος συνθλίφθηκε σε εκσκαφέα στο Ορυχείο Καρδιάς – Νοσηλεύεται με σπασμένο σπόνδυλο στο Μποδοσάκειο – Οι γιατροί συνέστησαν ακινησία 40 ημερών και ίσως χρειαστεί χειρουργική επέμβαση

Εργολαβικός εργαζόμενος συνθλίφθηκε σε εκσκαφέα στο Ορυχείο Καρδιάς – Νοσηλεύεται με σπασμένο σπόνδυλο στο Μποδοσάκειο – Οι γιατροί συνέστησαν ακινησία 40 ημερών και ίσως χρειαστεί χειρουργική επέμβαση

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print


Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης στο ορυχείο Καρδιάς με θύμα έναν εργολαβικό εργαζόμενο, ο οποίος διακομίστηκε στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και νοσηλεύεται με συντριπτικό κάταγμα σπονδύλου, ενώ συνεχίζονται οι ιατρικές εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκλήθηκαν κι’ άλλες βλάβες.

Το ατύχημα με θύμα τον 25χρονο βοηθό τεχνίτη Σ.Ε. από τις Αγραπιδιές Φλώρινας, σημειώθηκε στις 6.50 το πρωί, κατά την διάρκεια εργασιών λίπανσης ενός εκσκαφέα. Σύμφωνα με μαρτυρίες συναδέλφων και συγγενών του θύματος, ο άτυχος εργαζόμενος γρασάριζε το μηχάνημα ενώ αυτό βρισκόταν σε λειτουργία, όταν ξαφνικά για άγνωστο λόγο σφηνώθηκε και εγκλωβίστηκε στα μαρκούτσια της πούμας ανύψωσης. Με τη βοήθεια συναδέλφων του απεγκλωβίστηκε και στο μεταξύ κλήθηκε ασθενοφόρο του ορυχείου Καρδιάς, με το οποίο μεταφέρθηκε ο τραυματίας στο Μποδοσάκειο. Μετά τις πρώτες βοήθειες στο ΤΕΠ εισήχθη στην ορθοπεδική κλινική, όπου υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων και σε αξονική τομογραφία. Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου, υπέστη κάταγμα στο σπόνδυλο, γι’ αυτό συνέστησαν πλήρη ακινησία για σαράντα ημέρες, χωρίς να αποκλείεται να χρειαστεί και χειρουργική επέμβαση. Αυτό όμως που ανησυχεί περισσότερο τους γιατρούς είναι μήπως προκλήθηκε βλάβη στο μυελό των οστών, πράγμα που απεύχονται, καθώς τα πράγματα θα γίνουν σοβαρότερα και θα χρειαστεί μεταφορά του τραυματία σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Σε κάθε περίπτωση αυτό θα φανεί στις επόμενες ημέρες.

Να σημειωθεί πάντως ότι από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ το εργατικό ατύχημα καταγράφηκε ότι έγινε στις 8.40, ενώ σύμφωνα με συναδέλφους και συγγενείς του θύματος σημειώθηκε στις 6.50. Συγγενείς του θύματος αποδίδουν τη «σύγχυση» αυτή σε ένα «αλαλούμ» που επικρατεί σε σχέση με το ωράριο εργασίας των δερεγαζομένων, καθώς, όπως υποστηρίζουν άλλο ωράριο ισχύει στην πράξη και άλλο «στα χαρτιά». Ο άτυχος εργαζόμενος εργάζεται σε υπεργολαβία της ΙΛΥΣ Κατασκευαστική, με εργολήπτρια εταιρία την Νεοτεχνική ΑΕ.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας