Αρχική > Slider > Εργατικό Κέντρο Κοζάνης: Καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ

Εργατικό Κέντρο Κοζάνης: Καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Προσκλητήριο για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ, το απόγευμα του Σαββάτου, στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, απηύθυνε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης σε εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους και σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο Γιάννης Μανές, χαρακτήρισε την ΔΕΘ μια καλή ευκαιρία για να διαδηλώσουν οι εργαζόμενοι την κατηγορηματική τους αντίθεση στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, υπογραμμίζοντας πως «στόχος είναι να σταματήσουμε την τακτική του καναπέ. Χρειάζεται μαζική αντίδραση για να έχουμε το αποτέλεσμα που πρέπει». Σημείωσε ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει την επίθεσή της στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα . Παρόλο που με γνώμονα την κατάργηση του μνημονίου αυτή η κυβέρνηση τα προηγούμενα χρόνια ήρθε στην εξουσία, δυστυχώς και το 3ο μνημόνιο ψήφισε, και το 4ο μνημόνιο υλοποιεί, παρόλο που δεν είναι ψηφισμένο ακόμη. Έχει στραγγαλίσει τα εργασιακά δικαιώματα. Έχει καταργήσει τις συντάξεις και τις έχει κάνει προνοιακές, με προνοιακά επιδόματα για να ψευτοσυντηρούνται οι συνταξιούχοι, οδηγώντας τους στην ανέχεια και στη φτώχεια. Μπροστά σ’ αυτές τις αντεργατικές πολιτικές το εργατικό κίνημα δεν μπορεί παρά να συμμετέχει και να αντιδρά. Καλούμε τους εργαζόμενους, το Σάββατο στις 6 μ.μ. να βρίσκονται στο Άγαλμα του Βενιζέλου, να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας σ’ αυτές τις πολιτικές. Το εργατικό κέντρο Νομού Κοζάνης καλεί όλα τα μέλη, τα σωματεία, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες, όλη την κοινωνία να παραστεί στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας».

Για την μεταφορά του κόσμου στη Θεσσαλονίκη το Εργατικό κέντρο Κοζάνης ναύλωσε λεωφορεία που θα αναχωρήσουν από την κεντρική πλατεία Κοζάνης στις 14.30. Επίσης να σημειωθεί ότι πλειάδα σωματείων και συνδικαλιστικών οργανώσεων της περιοχής δρομολογεί λεωφορεία για το μεγάλο συλλαλητήριο, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας