Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Έρχεται το πρόγραμμα των 5εκ. ευρώ για ενίσχυση των επιχειρήσεων- Πως θα χαλαρώσουν τα κριτήρια, ποιους αφορά και πόσο θα είναι το ύψος της ενίσχυσης

Έρχεται το πρόγραμμα των 5εκ. ευρώ για ενίσχυση των επιχειρήσεων- Πως θα χαλαρώσουν τα κριτήρια, ποιους αφορά και πόσο θα είναι το ύψος της ενίσχυσης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Το αργότερο την ερχόμενη εβδομάδα, αν όχι στο τέλος της τρέχουσας, αναμένεται να οριστικοποιηθεί και  παράλληλα να βγει στον αέρα το νέο πρόγραμμα ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, το οποίο ήδη έχει διαμηνύσει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και θα είναι προϋπολογισμού 5εκ. Ευρώ.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα στοχεύει ξεκάθαρα να καλύψει μέρος των επιχειρήσεων που δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στα κριτήρια του μεγάλου προγράμματος των 40εκ. ευρώ, με την περιφερειακή αρχή να χαλαρώνει τα κριτήρια ώστε να υπάρχει πιο εύκολη πρόσβαση αυτή τη φορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», ένα βασικό κριτήριο που θα αλλάξει είναι ο αριθμός του προσωπικού που απασχολούν οι επιχειρήσεις, κάτι που δεν θα συγκρίνεται με την περσινή χρονιά, ενώ όπως είναι ήδη γνωστό το όριο εξόδων θα είναι κάτω των 10.000 ευρώ.

Παράλληλα στην Περιφέρεια προσπαθούν να απλοποιήσουν και τη διαδικασία συγκέντρωσης δικαιολογητικών αλλά και κατάθεσης των αιτήσεων, ώστε οι επιχειρήσεις να μην ξοδέψουν αρκετά χρήματα σε γραφεία που ασχολούνται με τη σύνταξη του φακέλου για  την επιδότηση από το πρόγραμμα.

Όπως φαίνεται η ενίσχυση των επιχειρήσεων θα έχει ένα εύρος από 1000-1800 ευρώ, ενώ το πρόγραμμα θα αφορά μικρά καταστήματα εστίασης, ιδιοκτήτες ταξί, δικηγόρους, κομμωτήρια και πιθανόν μικρές επιχειρήσεις  λιανεμπορίου.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

ΕΟΔΥ: 436 νέα κρούσματα σήμερα – Πόσα εντοπίζονται στην ΠΕ Κοζάνης – Χάρτης κατανομής

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 436 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις ...