Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Εποχική γρίπη: Ελεγχόμενη κατάσταση, χωρίς εξάρσεις, στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο

Εποχική γρίπη: Ελεγχόμενη κατάσταση, χωρίς εξάρσεις, στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


-Τι συμβουλεύει ο δ/ντης της Παθολογικής Κλινικής Κων/νος Δολιανίτης

  • Τι εικόνα υπάρχει για το Μαμάτσειο Νοσοκομείο

Αν και διανύουμε την περίοδο της εποχικής γρίπης , με βάση την εικόνα που υπάρχει στην Παθολογική Κλινική του Μποδοσάκειου Πτολεμαΐδας, η εικόνα που επικρατεί στην περιοχή με βάση τα περιστατικά που έχουν νοσηλευθεί – αντιμετωπιστεί, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια ιδιαίτερη έξαρση.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στον «Π», ο ιατρός Παθολόγος και Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Κωνσταντίνος Δολιανίτης, αν και η εποχική γρίπη έχει κάνει την εμφάνισή της, με τα εμπύρετα περιστατικά να είναι αρκετά, όπως αρκετά είναι και τα κρούσματα στα σχολεία, σε ό,τι αφορά τις νοσηλείες δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό σε σχέση με πέρυσι.

Μάλιστα, ο ίδιος τονίζει πως σε σχέση με τη βαρύτητα των περιστατικών, εφέτος μέχρι στιγμής αυτά ήταν πιο ήπια περιστατικά και όχι οξεία, με τον κ. Διολιανίτη να σχολιάζει πως μάλλον ο εμβολιασμός λειτούργησε καλά εφέτος.

Σημαντικό για τον κόσμο, σύμφωνα με τον κ. Δολιανίτη, είναι να γνωρίζει πως ειδικά για τις ομάδες υψηλού κινδύνου, μπορούν και ενδείκνυται να εμβολιαστούν –αν δεν το έχουν κάνει ήδη- ακόμη και σήμερα, αρκεί να μην έχουν συμπτώματα γρίπης. Στις ομάδες υψηλού κινδύνου ανήκουν οι ηλικιωμένοι, οι πάσχοντες από χρόνια νοσήματα, τα άτομα με μειωμένη ανοσία (όσοι ακολουθούν ειδικές θεραπείες) κ.α.

Σε ό,τι αφορά τις εγκυμονούσες, ο εμβολιασμός ενδείκνυται με προϋποθέσεις και συνεννόηση του γιατρού της εγκύου με τον παθολόγο, με τον κ. Δολιανίτη να τονίζει πως στις εγκυμονούσες ειδικά προτείνεται να γίνει ένα «τοίχος ασφαλείας» με εμβολιασμό των κοντινών προσώπων της οικογένειας.

 

Προσοχή στην ακατάσχετη χρήση φαρμάκων και αντιβιώσεων!

Ένα φαινόμενο που παρατηρείται στη χώρα μας είναι η υπερκατανάλωση φαρμάκων, ειδικά αντιβιώσεων, ακόμη και με πρωτοβουλία του ασθενούς, χωρίς πολλές φορές αυτό να χρειάζεται.

Ο κ. Δολιανίδης εφιστά την προσοχή στο κοινό, συμβουλεύοντας τον κόσμο να εμπιστεύεται τον γιατρό, ο οποίος θα κρίνει ποιο φάρμακο πρέπει να δοθεί και πότε και ειδικά σε ό,τι αφορά την αντιβίωση.  «Ο Έλληνας δεν είναι ενημερωμένος σωστά γύρω από τα φάρμακα», παραδέχεται ο κ. Δολιανίδης, λέγοντας επίσης ότι οι ασθενείς θα πρέπει να εμπιστεύονται το γιατρό και να μην κάνουν υπερκατανάλωση φαρμάκων.

Τέλος, σύμφωνα με την εικόνα που υπάρχει από το Μαμάτσειο, εμφανίζεται αυξημένη κίνηση εμφανίστηκε χθες το βράδυ στα Επείγοντα του Νοσοκομείου , κυρίως από γονείς με παιδιά που εμφάνιζαν συμπτώματα, ωστόσο η κατάσταση αντιμετωπίστηκε σύμφωνα με τη διοίκηση.

Βάσω Σάφη

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη