Αρχική > Slider > Επιβολή στον ψηφιακό κινηματογράφο, -Γράφει ο Φάνης Τοψαχαλίδης

Επιβολή στον ψηφιακό κινηματογράφο, -Γράφει ο Φάνης Τοψαχαλίδης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Ήρθε η στιγμή για την εγχώρια πρεμιέρα της τελευταίας μας ταινίας “ΕΠΙΒΟΛΗ 6/9”. Είναι μια ταινία μικρού μήκους που συν-σκηνοθέτησα παρέα με τον Κωνσταντίνο Ιωαννίδη. Η ταινία θα προβληθεί στις 21 Δεκεμβρίου στην ιστορική κινηματογραφική  αίθουσα της Αθήνας “Αλκυονιδα”. Η ταινία προβλήθηκε προς το παρόν 2 φορές σε φεστιβάλ του Λονδίνου και σε ένα Ιταλικό. Η μεγάλη στιγμή όμως είναι τώρα που θα προβληθεί στην Ελλάδα στο 5ο φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας. Στην ταινία πρωταγωνιστούν παιδιά από την περιοχή μας όπως ο Κωνσταντίνος Καρανάτσιος, Δέσποινα Γρηγοριάδου, Νίτσα Χριστοφόρου, Γιώργος κοντορίκος, Σταύρος Σαμουήλ Σταματίδης κ.α. Την μουσική υπογραφή ο Γιάννης Παπαδημητρίου παρέα με το  sound design του Σάκη Στεφανίδη. Να σημειώσω ότι την ίδια μέρα θα προβληθεί και η ταινία του Νίκου Κούρου  “Ευχαριστώ για την αποδοχή” που συμμετέχουν πολλά παιδιά από την περιοχή μας. Στην ταινία του Νίκου έκανα το μοντάζ και Διεύθυνση φωτογραφίες μαζί με τον Κωνσταντίνο Μανουσαρίδη. Είναι μια σημαντική μέρα για μένα προσωπικά διότι ταινίες μας δίνουν το παρόν τα τελευταία τρία χρόνια στο διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ. Γενικότερα χαίρομαι που όλο και περισσότερα άτομα θέλουν να ασχοληθούν με την τέχνη του κινηματογράφου.

Εδώ το τρέιλερ από την ταινία που θα διαγωνιστεί στο Ελληνικό διαγωνιστικό πρόγραμμα ανάμεσα σε 26 ταινίες.

 

Η σελίδα του Φεστιβάλ: http://www.aidff.com

 

Για όσους έχουν χρόνο θα τους παρότρυνα να βοηθήσουν την  προσπάθεια της Λεωνόρας Δεληγιάννη στον online διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους. Εδώ μπορείτε να δείτε την ταινία και να την υποστηρίξετε κάνοντας εγγραφή με την χρήση του email σας:

 

http://www.altcineaction.com/films/sparks/

 

Είναι μια πειραματική ταινία που έγινε εξολοκλήρου στον χώρου του Βόρειο Πεδίου στο πλαίσιο  των μαθημάτων Κινηματογράφου. Η ταινία αναφέρεται στις σπίθες που μπορούν να μετατραπούν σε μια δυνατή φλόγα αλλαγής μέσα από την καλλιτεχνική ματιά της Λεωνόρας.

 

Τέλος να αναφέρω ότι η επόμενη μηνιαία προβολή της κινηματογραφικής ομάδας θα γίνει 17.1.2016 στον χώρο του ΕΒΕ Πτολεμαΐδας. Περισσότερες πληροφορίες θα έχουμε σύντομα για τον τίτλο της ταινίας κ.α.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Φάνης Τοψαχαλίδης