Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ενέργεια > Επιστολή του Χαράλαμπου Πουτογλίδη για τη νέα πρόταση της Ακρινής προς τον Υπουργό Ενέργειας

Επιστολή του Χαράλαμπου Πουτογλίδη για τη νέα πρόταση της Ακρινής προς τον Υπουργό Ενέργειας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Ονομάζομαι Πουτογλιδης Χαράλαμπος και είμαι μόνιμος κάτοικος του χωριού Ακρινής Κοζάνης και αποτελώ μέλος του τοπικού συμβουλίου του χωριού μας. Παρακολουθώντας τις εξελίξεις το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή, έχει γίνει έντονη πλέον η απολιγνιτοποίηση και τα σημάδια της είναι πλέον εμφανή. Οι πληγές της περιοχής είναι ανοιχτές και το αβέβαιο μέλλον που βλέπουμε δεν μπορεί να μας αφήσει αμέτοχους. Αποφασίσαμε να λάβουμε πρωτοβουλίες κινήσεων και δράσεων έτσι ώστε να αποτρέψουμε ένα καταστροφικό σενάριο, θεωρώ, και η αποτροπή αυτού αποτελεί μεγάλη ευθύνη.

Η μετεγκατάσταση τής Ακρινής δεν μπορεί να συνεχίσει να αποτελεί την εξαίρεση στις μέχρι τώρα μετεγκαταστάσεις. Η καθυστέρηση της το μόνο που προσφέρει πλέον είναι να βαραίνει την κοινωνία της Ακρινής που επί δύο δεκαετίες πληρώνει ακριβά την συνεισφορά στην ενεργειακή ανάπτυξη της χώρας. Δυστυχώς μέχρι και σήμερα καμία ενέργεια που αφορά το σχέδιο απαλλοτρίωσης και μετεγκατάστασης του οικισμού δεν έχει κατατεθεί. Δίχως την έγκριση των παραπάνω είναι αδύνατο  να προχωρήσει οποιαδήποτε διαδικασία.

Το αποτέλεσμα αυτών, έργα βασικών δομών και υποδομών να μην προχωρούν. Ερημοποίηση τού χωριού και η ανεργία των νέων μας οδηγούν είτε σέ φυγή για μια καλύτερη ζωή είτε μας στερούν το δικαίωμα στο όνειρο μιας καλύτερης ζωής. Κατόπιν των ανωτέρω η τοπική κοινωνία και οι οικογένειες του οικισμού βρίσκονται σε μια διαρκή αβεβαιότητα. Ο κόσμος φοβισμένος, διερωτάται και διχάζεται καθώς αρκετές ευκαιρίες έχουν χαθεί.

Στο πλαίσιο αυτό και με πρωτοβουλία των συμβουλών της κοινότητας καλούμε την κυβέρνηση και τον υπουργό να μας παρουσιάσουν τις προθέσεις τους. Προθέσεις καθώς από την πλευρά του υπουργού παρουσιάστηκαν σε απάντηση μετά από ερώτηση της κ. Καλλιόπης Βέττα, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ της ΠΕ Κοζάνης. Θεωρείται αυτονόητο φυσικά ότι η οποιαδήποτε δέσμευση μόνο γραπτά θα μπορούσε να δοθεί καθώς πλέον οι κάτοικοι του χωριού μας χόρτασαν από μεγάλα λόγια και υποσχέσεις του παρελθόντος.

Σε μια διαφορετική πρόταση μη έγκρισης της μετεγκατάστασης και πρόκρισης ενός πράσινου οικισμού η έξυπνου χωριού με ανταποδοτικά όπως φωτοβολταϊκά πάρκα, φορολογικές ζώνες, επιδοτούμενα προγράμματα πρωτογενούς τομέα, καλύτερο περιβάλλον καλύτερες συνθήκες ζωής, θεωρώ πως όλους μας βάζουν σε σκέψεις καθώς αυτό φαίνεται να είναι το τοπίο του μέλλοντος. Φυσικά η άποψη και η γνώμη των κατοίκων του χωριού είναι που στο τέλος θα αναδείξει το τι ακριβώς θέλει καθώς θα αποφασιστεί επ αυτής με δημοψήφισμα.

Ας ελπίσουμε ότι δεν έχουν χαθεί ακόμη όλα και αν οι άνθρωποι δραστηριοποιηθούν πραγματικά και υπεύθυνα θα διαμορφωθούν όλα εκείνα τα ερείσματα για να  κάνουν και κάνουμε το χωριό μας δυνατό και βιώσιμο.

Χαράλαμπος Πουτογλίδης

Τοπικός Σύμβουλος Κοινότητας Ακρινής

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης: «ο κόσμος ανταποκρίθηκε θετικά στο άνοιγμα της αγοράς και η κίνηση στα τοπικά καταστήματα έχει θετικό πρόσημο. Δεν μας εφησυχάζει»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, Με το πέρασμα της πρώτης εβδομάδας που έχουμε τα καταστήματά μας ανοιχτά μετά από ...