Αρχική > Πολιτική > Επιστολή Ευρωβουλευτών της ΝΔ για αναγνώριση γενοκτονίας Ποντίων στο Ευρ. Κοινοβούλιο

Επιστολή Ευρωβουλευτών της ΝΔ για αναγνώριση γενοκτονίας Ποντίων στο Ευρ. Κοινοβούλιο

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΤην άμεση αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού ζητάνε με επιστολής τους προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, αλλά και προς τους Προέδρους των Πολιτικών Κομμάτων, πλην της ακροδεξιάς, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ τονίζοντας ότι η αναγνώριση αποτελεί χρέος και καθήκον και τους καλούν να εισάγουν πρόταση ψηφίσματος το συντομότερο δυνατόν.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμε Πρόεδρε,

Η 19 η Μαΐου 2021 σηματοδοτεί τον 102 ο χρόνο από τη Γενοκτονία των Ποντίων. Παρατείνουμε αυτήν την επιστολή προς εσάς, λαμβάνοντας υπόψη σας την ανάγκη να αναγνωρίσει επίσημα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αυτή την ιστορική τραγωδία.

Η γενοκτονία των Ποντίων σημειώθηκε κυρίως μεταξύ 1914 και 1919, την ίδια περίοδο με τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Η Γενοκτονία των Αρμενίων αναγνωρίστηκε στις 100 από την επέτειο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το 2015.

Είναι καθήκον μας προς την ευρωπαϊκή ιστορία να αναγνωρίσουμε την γενοκτονία των Ποντίων χωρίς άλλη καθυστέρηση.

Σας παρακαλούμε λοιπόν να προχωρήσετε στην εισαγωγή μιας πρότασης ψηφίσματος για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων το συντομότερο δυνατό»

Πηγή: liberal.gr

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Καλλιόπη Βέττα: Η κυβέρνηση εφαρμόζει στην Παιδεία τις πιο σκληρές νεοφιλελεύθερες συνταγές και εντείνει τις ταξικές ανισότητες

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής στο νομοσχέδιο του Υπουργείου ...