Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Επιστολή Πλακεντά σε Άδωνι Γεωργιάδη για τη λειτουργία εμπορικών καταστημάτων χωρίς περιορισμό click away

Επιστολή Πλακεντά σε Άδωνι Γεωργιάδη για τη λειτουργία εμπορικών καταστημάτων χωρίς περιορισμό click away

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Επιστολή απέστειλε στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη για τη λειτουργία εμπορικών καταστημάτων χωρίς περιορισμό click away ενόψει της Πασχαλινής  περιόδου απέστειλε ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς.

 

Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στους Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρμόδιο για θέματα ιδιωτικών επενδύσεων κ. Νικόλαο Παπαθανάση, στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Αυτοδιοίκησης κ. Στέλιο Πέτσα, στους Βουλευτές Νομού Κοζάνης, στον Πρόεδρο

Ε.Β.Ε. Ν. Κοζάνης κ. Νικόλαο Σαρρή καθώς και στον Πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας κ. Μιχάλη Δεληκώστα.

 

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

 

Κύριε Υπουργέ

 

Εν αναμονή των εξαγγελιών από πλευράς της Κυβέρνησης, σχετικά με την λειτουργία του λιανεμπορίου και των εμπορικών καταστημάτων ενόψει της Πασχαλινής περιόδου, θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας ότι η περιοχή της Εορδαίας είναι αυτή που δοκιμάστηκε σκληρότερα από την πανδημία και τις συνέπειες της, τόσο από πλευράς επιδημιολογικού φορτίου όσο και από πλευράς συνεπειών σε οικονομικό επίπεδο. Να θυμίσουμε ότι ο Δήμος Εορδαίας τέθηκε υπό καθεστώς αυστηρού lockdown από τα μέσα του Οκτώβρη του 2020 και εξήρθε αυτού μετά από 4 μήνες, για να μπει εκ νέου σε καθεστώς πολύ αυξημένου κινδύνου στο τέλος Μάρτη 2021.

 

Όλο αυτό το διάστημα τα εμπορικά καταστήματα στην περιοχή μας ήταν κλειστά, μη έχοντας για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ούτε το δικαίωμα της click away συναλλαγής, συμβάλλοντας μεν στην προσπάθεια προστασίας της δημόσιας υγείας από την μία πλευρά, αλλά παρακολουθώντας παράλληλα την συνέχιση της δραματικής πτώσης του τζίρου τους, η οποία σήμερα τους έχει οδηγήσει σε απόγνωση.

Μόλις πριν μία εβδομάδα άνοιξαν αποκλειστικά με click away συναλλαγές, μία εξέλιξη η οποία δεν μπορεί δυστυχώς να δώσει την απαραίτητη ώθηση, έπειτα από μία τόσο μεγάλη χρονική περίοδο απραξίας και οικονομικού μαρασμού.

Για αυτό κύριε υπουργέ ζητούμε από εσάς, εκφράζοντας παράλληλα την διογκούμενη αγωνία του επιχειρηματικού και του εμπορικού κόσμου του Δήμου Εορδαίας και λαμβάνοντας υπόψη την διαφαινόμενη κυβερνητική πρόθεση για σταδιακή και τηρουμένων των απαραίτητων μέτρων επιστροφή στην κανονικότητα και ενόψει της Πασχαλινής περιόδου, να ανοίξουν λιανεμπόριο και εμπορικά καταστήματα χωρίς τον περιορισμό της click away συναλλαγής, από το Σαββάτο 24 Απριλίου 2021, για να μπορέσει να υπάρξει πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα ένα διήμερο  τόνωσης του τζίρου των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, οι οποίες όπως αντιλαμβάνεσθε έχουν πληγεί σε υπέρμετρο βαθμό.

 

Η από πλευράς σας θετική ανταπόκριση στο αίτημα μας, κρίνεται αναγκαία για την επιβίωση του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής μας.

 

Αναμένοντας τα περαιτέρω ευχαριστούμε εκ των προτέρων και βρισκόμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

 

 

O Δήμαρχος Εορδαίας

 

 

  Παναγιώτης Ν. Πλακεντάς

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Δήμος Γρεβενών: Δωρεάν rapid test κάτω από το Δημαρχείο την Τρίτη 11 Μαΐου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε συνεργασία με τον Δήμο Γρεβενών, θα πραγματοποιήσει δωρεάν δειγματοληπτικό έλεγχο ταχείας ανίχνευσης ...