Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Επιστολή διαμαρτυρίας Σωματείου Κομμωτών Πτολεμαΐδας

Επιστολή διαμαρτυρίας Σωματείου Κομμωτών Πτολεμαΐδας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Επιστολή διαμαρτυρίας με αποδέκτες μεταξύ άλλων προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, τους Βουλευτές του Νομού, τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο Εορδαίας απέστειλε το Σωματείο Κομμωτών Πτολεμαΐδας.

Πιο συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:

ΠΡΟΣ

 1. Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη
 2. κ.κ. Βουλευτές Νομού Κοζάνης
 3. κ. Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας
 4. κ. Δήμαρχο Εορδαίας
 5. κ. Πρόεδρο Επιμελητηρίου Κοζάνης
 6. κ. Πρόεδρο Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Νομού Κοζάνης
 7. Κλαδική Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ελλάδος

 

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,

Λυπούμαστε που για πολλοστή φορά σε διάστημα λίγων ημερών γίνεστε αποδέκτες μιας ακόμη επιστολής διαμαρτυρίας εν μέσω των ειδικών συνθηκών που αντιμετωπίζει η χώρα λόγω της πανδημίας COVID-19.

Κατανοούμε πλήρως την προσπάθεια που καταβάλλετε για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.

Ήμασταν άλλωστε από τους πρώτους που στήριξαν αυτές σας τις προσπάθειες, ΤΗΡΩΝΤΑΣ και ΠΕΙΘΑΡΧΩΝΤΑΣ σε όλα τα πρωτόκολλα προστασίας της υγείας, επιδεικνύοντας την μέγιστη ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ.

Λυπούμαστε όμως περισσότερο γιατί διαπιστώνουμε ότι το οικονομικό πλήγμα που έχουμε υποστεί είναι τόσο μεγάλο, που αν δε αντιμετωπιστεί πιο ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ, το κόστος του θα είναι μεγαλύτερο από αυτό της πανδημίας.

Ειδικότερα η περιοχή μας, η Εορδαία, παραμένει σε κατάσταση εγκλεισμού (και μάλιστα στον αυστηρότερο εγκλεισμό) εδώ και τρεισήμισι μήνες και η κατάσταση αυτή συνεχίζεται, γεγονός που προκαλεί τεράστιο ψυχολογικό και οικονομικό βάρος. Θα ήταν μέγιστη αμέλεια από την πλευρά σας να μην λάβετε υπόψιν τις υποχρεώσεις και τους κινδύνους που οι επιχειρήσεις μας κουβαλούν εδώ και 12 χρόνια που επιβιώνουμε σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.

Μείζονος σημασίας δε, είναι το γεγονός ότι, ενώ στην υπόλοιπη χώρα σύντομα θα υπάρξει μία επιστροφή στην κανονικότητα, στην περιοχή μας θα συνεχίζεται η κατάσταση ΑΝΑΓΚΗΣ λόγω της επικείμενης απολιγνιτοποίησης, της οποίας τις συνέπειες ήδη αντιμετωπίζουμε.

Ενοχοποιούμαστε διαρκώς για τη μη τήρηση των μέτρων που συνεπάγεται την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ενώ για την κατάσταση αυτή την ευθύνη φέρουν όλες οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης. Πραγματικά φταίμε εμείς;

Ενοχοποιούμαστε ως επαγγελματίες για τη διασπορά του ιού και δεχόμαστε ασφυκτικό έλεγχο από πληθώρα ελεγκτικών κλιμακίων, την ίδια στιγμή που σας επιδεικνύουμε που πραγματικά γίνεται η διασπορά: στην ΠΑΡΑΝΟΜΗ παροχή υπηρεσιών κατ’ οίκον.

Φταίμε και για αυτό;

Ενοχοποιούμαστε για τον αυστηρό εγκλεισμό στην Πτολεμαΐδα την ίδια στιγμή που ζητάμε πιο στοχευμένα μέτρα πρόληψης και καταπολέμησης του COVID-19, για να απεγκλωβιστεί η περιοχή μας. Και εκεί φταίμε;

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά βρεθήκαμε και εμπρός στην τελευταία τραγική έκπληξη των ημερών. Τον αποκλεισμό των μισών επαγγελματιών του κλάδου μας από την επιστρεπτέα 5, την δανειοδότηση των υπολοίπων από εμάς με ποσά ευτελή, καθώς και τον αποκλεισμό της συντριπτικής πλειοψηφίας ημών από το τελευταίο πρόγραμμα ΕΣΠΑ λόγω αδικαιολόγητων αξιολογήσεων.

ΦΤΑΙΜΕ;

Που διαμαρτυρόμαστε γιατί μας κόβετε το οξυγόνο;

ΑΠΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ λοιπόν κάθε ευθύνης γιατί οι επαγγελαμτίες κομμωτές-κουρείς επιδεικνύουμε ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ στην συντριπτική μας πλειοψηφία και ΠΡΟΘΥΜΙΑ να συνεχίσουμε να ενισχύουμε την προσπάθειά σας, όταν χρειαστεί.

Σας καταλογίζουμε το μεγαλύτερο μέρος ευθύνης για όλα τα παραπάνω και σας εφιστούμε την προσοχή ώστε να δώσετε ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ στην πολύπαθη περιοχή μας και να βρεθεί ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ για τους τεράστιους όγκους απλήρωτων και ληξιπρόθεσμων οφειλών που κάθε μήνα διογκώνονται, να μας βγάλετε από τον μονόδρομο των απολύσεων την επομένη της πανδημίας και να διασφαλίσετε την μη κατάρρευση των επιχειρήσεών μας.

Δεδομένων των παραπάνω,

ΖΗΤΟΥΜΕ να υλοποιηθούν τα εξής:

 • Άμεση ένταξη των επαγγελματιών της περιοχής της Εορδαίας στις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού.
 • Για την διπλά πληττόμενη περιοχή μας, παροχή γενναιότερων μη επιστρεπτέων οικονομικών ενισχύσεων και την ένταξη ΟΛΩΝ των επιχειρήσεων σε αυτές.
 • Απαλλαγή των επαγγελματιών της περιοχής από τις καταβολές ασφαλιστικών εισφορών χωρίς απώλεια ασφαλιστικών δικαιωμάτων για το σύνολο του χρόνου διάρκειας του lockdown.
 • Πλήρης κάλυψη εξόδων ενσήμων και μισθοδοσίας.
 • Απαραίτητη θέσπιση ειδικού καθεστώτος για την περιοχή μας όσον αφορά σε προγράμματα ΕΣΠΑ, ΟΑΕΔ και λοιπά χρηματοδοτικά εργαλεία, με ευέλικτες και γρήγορες διαδικασίες, που θα δίνουν τη δυνατότητα ένταξης σε αυτά ακόμα και στην πιο μικρή επιχείρηση.
 • Μείωση συντελεστών ΦΠΑ.
 • Απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος, γιατί επιτήδευμα δεν νοείται σε κλειστές επιχειρήσεις.
 • Παράταση του χρόνου της απολιγνιτοποίησης τουλάχιστον επί 5ετίας.

Σε αναμονή των δικών σας ενεργειών γιατί, εάν θελήσετε, ΕΣΕΙΣ είστε αυτοί που θα σπάσουν την αλυσίδα της πανδημίας των ΛΟΥΚΕΤΩΝ!

Με εκτίμηση,

Η Πρόεδρος

 

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Με λαμπαδηδρομία ξεκίνησαν απόψε οι εκδηλώσεις του Δήμου Εορδαίας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας – VIDEO

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Με λαμπαδηδρομία Εθελοντικής Αιμοδοσίας ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης από το δημαρχείο Εορδαίας, οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή ...