Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Επίσκεψη  του Υφυπουργού Υποδομών & Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη  στον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς

Επίσκεψη  του Υφυπουργού Υποδομών & Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη  στον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς βρέθηκε το Σάββατο 17 Απριλίου 2021, ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης στο πλαίσιο περιοδείας του στη Βόρεια Ελλάδα, πραγματοποιώντας σειρά επαφών με αρχές και φορείς του τόπου.

Πιο συγκεκριμένα, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου έγινε ευρεία σύσκεψη παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη, του βουλευτή Καστοριάς Ζήση Τζηκαλάγια, της Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρίας Αντωνίου, της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχης Κάλυς Κυριακίδου, του Δήμαρχου Νεστορίου Χρήστου Γκοσλιόπουλου, του Αντιδήμαρχου Άργους Ορεστικού Στέργιου Φιλιάδη, του Γενικού Διευθυντή Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Πασχάλη Οικονομίδη και του Προέδρου της ΝΟΔΕ Καστοριάς Βασίλη Βελίδη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς,  αφού καλωσόρισε τον Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών στην περιοχή μας, του επισήμανε τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν και έθεσε τα καίρια θέματα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, εστιάζοντας κυρίως στην ανάγκη άμεσης προτεραιότητας:

α) Την ένταξη της σιδηροδρομικής γραμμής Σιάτιστας Καστοριάς στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφοράς (Δ.Δ.Μ.) με την προοπτική να αποτελέσει διασυνοριακή γραμμή για την σύνδεση με την Αλβανία μέσω Κρυσταλλοπηγής – Πόγραδετσς.

β) Την ολοκλήρωση της β΄ φάσης του Πύργου Ελέγχου του Αεροδρομίου Καστοριάς, καθώς και την δυνατότητα προμήθειας καυσίμων του αεροδρομίου. Η μελέτη ολοκληρώθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία της Π.Ε. Καστοριάς σε συνεργασία με την Πολιτική Αεροπορία.

γ) Την δυνατότητα λειτουργίας υδατοδρομίου στην λίμνη Καστοριάς.

δ) Την έναρξη των εργασιών του Ε65.

Επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον Υφυπουργό για την κατασκευή του μεγάλου έργου της Σήραγγας της Κλεισούρας.

Ο κ. Κεφαλογιάννης άκουσε με προσοχή όλα τα αιτήματα που του τέθηκαν και υποσχέθηκε ότι θα πραγματοποιηθούν. Τέλος, ο Υπουργός τόνισε ότι στο σχεδιασμό των σιδηροδρομικών γραμμών η Καστοριά θα είναι μέσα στο Διασυνοριακό Δίκτυο.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Προς τον «ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΑΡΤΗ» του ΤΕΝΙΣ οδεύει το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που διοργανώνει ο Όμιλος Αντισφαίρισης Πτολεμαΐδας ! (της Κούλας Πουλασιχίδου)

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Με πάρα πολλές συμμετοχές από όλη την Ευρώπη θα πραγματοποιηθεί το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΤΕΝΙΣ, το διάστημα 12 με ...