Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Επίσκεψη του Παναγιώτη Γιαννάκη στο 4ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας

Επίσκεψη του Παναγιώτη Γιαννάκη στο 4ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Λίγο πριν κλείσει το σχολείο μας για τις καλοκαιρινές διακοπές, την προηγούμενη Τετάρτη, 26 Ιουνίου είχαμε μια πολλή ευχάριστη έκπληξη. Επισκέφθηκε το σχολείο μας, το 4ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας, ο διάσημος μπασκετμπωλίστας κ. Παναγιώτης Γιαννάκης και είχαμε μια πολλή χρήσιμη και ενδιαφέρουσα ενημέρωση και συνομιλία μαζί του.

Ανάμεσα σε πολλά, άκρως ενδιαφέροντα, ο κ. Γιαννάκης μας είπε : » Γυρίζω όλη την Ελλάδα, όπου μπορώ και κάνω κάποια camp, που σημαίνει ότι παρακινώ τα παιδιά να έχουν μια εμπλοκή με διαφορετικό τρόπο με τον αθλητισμό. Που σημαίνει τι; Πρώτον την τεχνική του παιχνιδιού.Δεύτερον το να απελευθερώνεται η αθλητική ικανότητα ενός παιδιού.Τρίτον η συμπεριφορά του μέσα σε ένα σύνολο ανθρώπων -έχουμε μια αδυναμία σ΄αυτό – τι σημαίνει συναγωνισμός και τι ανταγωνισμός. Συναγωνισμός είναι να προσπαθώ να γίνω καλύτερος κάθε μέρα. Ανταγωνισμός να είμαι με οποιονδήποτε τρόπο πρώτος. Επειδή η ζωή δεν είναι μόνο για τους πρώτους είναι για όλους.Εμάς μας ενδιαφέρει ο μέσος όρος των παιδιών γιατί κάποιος που έχει πάθος, διάθεση να πάρει πληροφορίες και θέληση να κουραστεί νομίζω ότι μπορεί να τα καταφέρει ,αφού τα κατάφερα εγώ που όταν ξεκίνησα το μπάσκετ δεν υπήρχε καμμία πληροφορία, πολύ λίγες εικόνες, πολύ λίγος κόσμος ασχολούταν με τον αθλητισμό. Άρα σήμερα που υπάρχει το internet, κ.λπ…..
Το άλλο κομμάτι είναι να δημιουργούμε συνθήκες και να παρακινούμε τα παιδιά να φύγουν από τον υπολογιστή και από τους πολλούς πειρασμούς που έχει η ζωή.Το μπάσκετ είναι ένα σπορ που συνδυάζει πολλά πράγματα. Γι αυτό αποφάσισα να κάνω αυτά τα camp κάθε μήνα σε κάθε μέρος της Ελλάδας….

Έστω και ένα παιδί να παρακινήσουμε να ασχοληθεί με τον αθλητισμό είναι μεγάλη επιτυχία. Οτιδήποτε γίνεται στην κοινωνία, γιατί περνάμε δύσκολες στιγμές σαν χώρα, θα πρέπει να δίνουμε πρώτα προτεραιότητα στην εκπαίδευση, δεύτερο λόγο στον αθλητισμό και κατά τρίτο στην υγεία. Επειδή ο αθλητισμός έχει έναν διπλό ρόλο. Ο ένας ρόλος είναι να μάθεις να συνεργάζεσαι και να έχεις αθλητική ικανότητα και ο άλλος ρόλος του είναι να μάθεις, να εκπαιδεύεις τον εαυτό σου, να ανακαλύπτεις για τον εαυτό σου τι δυνατότητες και τι αδυναμίες έχεις είτε είναι συναισθηματικές είτε είναι τρόπος δουλειάς είτε είναι δεξιοτήτων.
Το σώμα μας είναι το πλοίο της ζωής μας …. και θα πρέπει κάποια στιγμή να ανακαλύψουμε πως θα μπορούμε να το υποστηρίζουμε. Μπορεί να μην γίνουμε όλοι πρωταθλητές αλλά μπορούμε να είμαστε άνθρωποι οι οποίοι να γνωρίζουμε το σώμα μας, να το υποστηρίζουμε με την μυϊκή δύναμη έτσι ώστε να υποστηρίζει τον σκελετό που φθείρεται.
Πιστεύω πάρα πολύ στη νεολαία. Πιστεύω πάρα πολύ ότι αυτά τα νέα παιδιά έχουν δυνατότητες αλλά σίγουρα η κοινωνία είναι εύκολη στους πειρασμούς. Οπουδήποτε βγεις έξω όλοι κοιτούν να σε πάρουν κάτι από τον κόπο σου είτε είναι η μόδα είτε τα αυτοκίνητα είτε το φαγητό άρα αν βελτιώσεις λίγο τον χαρακτήρα σου, ίσως κάπου να βάλεις ένα control σε όλα αυτά …Εμένα με έχει βοηθήσει πάρα πολύ ο αθλητισμός.»

Ηταν τόσο χρήσιμα, τόσο σημαντικά και ενδιαφέροντα όσα μας είπε που αναφέραμε μερικά και άλλα που προέκυψαν μέσα από μια γόνιμη συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας και ανταλλαγή απόψεων.

Η Διευθύντρια κ. Παπαδημητρίου Σουλτάνα και εκ μέρους του συλλόγου διδασκόντων ευχαρίστησε θερμά τον κ. Παναγιώτη Γιαννάκη για την πολλή χρήσιμη επίσκεψη – ενημέρωση στο σχολείο μας.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team