Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019 > Επίσκεψη της Αθηνάς Τερζοπούλου στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου (δελτίο τύπου)

Επίσκεψη της Αθηνάς Τερζοπούλου στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου (δελτίο τύπου)

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Η υποψήφια Δήμαρχος Εορδαίας Αθηνά Τερζοπούλου, συνοδεία υποψηφίων συμβούλων τού συνδυασμού «Δημιουργούμε Μαζί!» τού οποίου ηγείται, επισκέφθηκε την Δευτέρα 22 Απριλίου, τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Εορδαίας οι οποίες στεγάζονται στο κτήριο του πρώην στρατοπέδου Πτολεμαΐδας, όπου την υποδέχτηκαν οι εκεί υπάλληλοι τού Δήμου.

Είχε ενημερωτική συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος, Ιορδανίδη Φώτιο, ο οποίος την ενημέρωσε για την πορεία των τεχνικών έργων που είναι σε εξέλιξη.

Συζήτησε επίσης με την αναπληρώτρια διευθύντρια της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος-Καθαριότητας και Ποιότητας Ζωής, Αγγελίδου Φωτεινή.

Η κα. Αγγελίδου τόνισε ότι οι υπάλληλοι του Δήμου κάνουν τα αδύνατα δυνατά, δυστυχώς όμως δεν υπάρχει ιεραρχία, ούτε προϊστάμενοι, ούτε διευθυντές και ασφαλώς υπάρχει έλλειψη επαρκούς προσωπικού. Δεν υπάρχει συνεργασία μεταξύ διευθυντών και υπαλλήλων. «Με την κινητικότητα έφυγαν 5 μηχανικοί οι οποίοι δεν έχουν αντικατασταθεί» ανέφερε, προσθέτοντας πως σε όλους τους τομείς τής αρμοδιότητά της (κυνοκομείο, Πολιτική Προστασία, Κτηματολόγιο, Καθαριότητα, έλεγχο κατασκευών) υπάρχει έλλειψη προσωπικού. Υπάρχουν κενές θέσεις για μηχανικούς και πρέπει να γίνουν προκηρύξεις για προσωπικό συγκεκριμένων θέσεων και όχι μέσω κοινωφελών προγραμμάτων, «δε γίνεται έτσι δουλειά» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν προλάβαμε τις προηγούμενες διατάξεις τού νόμου για τοποθέτηση προϊσταμένων και διευθυντών. Με το νέο νόμο όμως πρέπει να γίνουν ή ακόμη και με ανάθεση. Ο νυν Δήμαρχος ήθελε οι τοποθετήσεις αυτές να γίνουν από υπηρεσιακά συμβούλια» μας εξήγησε η κα. Αγγελίδου.

Πρόσθεσε πως ο εξοπλισμός είναι απαρχαιωμένος, «κάθε 15 μέρες βάζουμε ανταλλακτικά για να δουλέψουν τα μηχανήματα» είπε σχετικά. Η μηχανογράφηση πρέπει να εκσυγχρονιστεί, ενώ χρειάζονται καινούργια προγράμματα λογισμικού για να μπορέσουν να δουλέψουν οι υπολογιστές τής υπηρεσίας.

Η κα. Τερζοπούλου τής απάντησε πως υπήρξε πολύ κατατοπιστική, αφοριστική και αποκαλυπτική. «Είπατε τα πράγματα όπως είναι, με το όνομά τους και γι’ αυτό χρειάζονται μελλοντικές συνεργασίες» είπε απευθυνόμενη στην κα. Αγγελίδου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team