Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Επίσκεψη στη «ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ των Ελλήνων» στο πλοίο ΘΡΥΛΟΣ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ»

Επίσκεψη στη «ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ των Ελλήνων» στο πλοίο ΘΡΥΛΟΣ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ»

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someonePrint this page

 

Δέος και ρίγη συγκίνησης νιώθει κάποιος, αντικρίζοντας το ιστορικό θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ», που βρίσκεται δεμένο στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, εν όψει του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28η Οκτωβρίου.

Ο φακός του «e-ptolemeos.gr» βρέθηκε πριν από λίγες μέρες στη «ναυαρχίδα» των Ελλήνων, που αποτελεί πλέον Μουσείο και κατέγραψε σημεία του θρυλικού πλοίου του Ελληνικού Ναυτικού, το οποίο συνδέθηκε με τα μεγαλύτερα ιστορικά γεγονότα, χωρίς να γνωρίσει την ήττα ή την καταστροφή .

Στο εσωτερικό του πλοίου όλα είναι στις θέσεις τους ανέπαφα από τη φθορά του χρόνου, ενώ στους χώρους λες και «ζωντανεύει» η φιγούρα του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτου στη διάρκεια των Βαλκανικών πολέμων.

Λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας το πλωτό Ναυτικό Μουσείο Θωρηκτό «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη, μέχρι την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someonePrint this page
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Κούλα Πουλασιχίδου