Αρχική > Slider > Επιμένει στη μετεγκατάσταση του Προαστίου ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Δ. Κριαριδης – «Δεν μπορεί η ΔΕΗ να εκκενώνει τον Οικισμό της και ν’ αφήνει το Προάστιο»

Επιμένει στη μετεγκατάσταση του Προαστίου ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Δ. Κριαριδης – «Δεν μπορεί η ΔΕΗ να εκκενώνει τον Οικισμό της και ν’ αφήνει το Προάστιο»

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Στο αίτημα μετεγκατάστασης του Προαστίου, Τοπική Κοινότητα του Δήμου Εορδαίας, επανέρχεται εκ νέου ο Πρόεδρος του Προαστίου, Δημήτρης Κριαρίδης, μιλώντας στο «e-ptolemeos.gr», προαναγγέλλοντας και δυναμικές κινητοποιήσεις, καθώς η απάντηση της ΔΕΗ για τους λόγους που αποφάσισε την εκκένωση του Οικισμού της που βρίσκεται δίπλα στο Προάστιο, επιβεβαιώνει, όπως λέει, τους φόβους του για τη διάνοιξη νέου ορυχείου.

Ο Δ. Κριαρίδης σχολιάζοντας τη διευκρινιστική απάντηση του Διευθυντή Εκμετάλλευσης του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, Στέφανου Παλαβού, προς τον περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο Εορδαίας, στον ίδιο, και σε προέδρους άλλων κοινοτήτων που πλήττονται από τη δραστηριότητα της ΔΕΗ, δήλωσε στο «e-ptolemeos.gr»: «Αυτά που λέει η ΔΕΗ είναι για γέλια. Είναι αστεία αυτά που γράφουν ότι εκκενώνουν τον Οικισμό για την ασφάλεια των κατοίκων. Σιγά που η ΔΕΗ νοιάστηκε τώρα για την ασφάλεια των κατοίκων γιατί θα κάνει διάνοιξη μετώπου στο Βιομηχανικό Συγκρότημα. Αλλά άμα κινδυνεύει ο Οικισμός της ΔΕΗ κινδυνεύει και το Προάστιο, στα 50 σχεδόν μέτρα είναι το Προάστιο.»

Ο πρόεδρος του Προαστίου κάλεσε μάλιστα τη ΔΕΗ να πει την αλήθεια στην τοπική κοινωνία για τις προθέσεις της: «Ας μάς πουν την πραγματική αλήθεια. Εγώ νομίζω ότι έχουν στόχο για διάνοιξη νέου ορυχείου, του Δυτικού  Πεδίου Προαστίου, και  δεν θέλουν να μπούνε σε νέες ιστορίες. Το πάνε λάου – λάου για να πάρουν το λιγνίτη και να φύγουν, χωρίς να χρειαστεί να σηκώσουν κι άλλο χωριό στην περιοχή» και πρόσθεσε: «Λένε ότι θα δουλέψουν 10-15 χρόνια και θα φύγουν, αλλά αυτά τα 10—15 χρόνια τι θα γίνει; Πως θα ζήσουν οι κάτοικοι του Προαστίου; Ήδη έχουμε πολύ μεγάλη περιβαλλοντική ρύπανση και αυτό το δείχνουν και τα στοιχεία που δίνει ο σταθμός μέτρησης της αέριας ρύπανσης που υπάρχει ανάμεσα στο Προάστιο και τον Οικισμό της ΔΕΗ. Ας μας δείξουν τα στοιχεία, γιατί αυτά που βλέπουμε εμείς είναι συνεχώς στα ύψη, είναι ο σταθμός που καταγράφει την υψηλότερη ρύπανση στην περιοχή. Πρέπει να πάρει απόφαση ο Περιφερειάρχης ότι εάν δεν κατεβάσουν τα επίπεδα της ρύπανσης τότε πρέπει η ΔΕΗ να σταματήσει να δουλεύει στην περιοχή.»

Ο κ. Κριαρίδης υπογράμμισε επίσης ότι «από τη στιγμή λοιπόν που η ΔΕΗ θα κάνει νέο ορυχείο δίπλα μας και εκκενώνει τον Οικισμό της για λόγους ασφαλείας, πρέπει να σηκώσει και το Προάστιο που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον Οικισμό της ΔΕΗ. Στα 50-100 μέτρα είναι και το Προάστιο και είναι αστείο ότι αυτά τα λίγα μέτρα δίνουν ασφάλεια στο Προάστιο. Περιμένουμε να δούμε τι ακριβώς θα κάνουν και θα αντιδράσουμε δυναμικά απαιτώντας μετεγκατάσταση του Προαστίου, γιατί δεν αντέχουμε άλλη υποβάθμιση.»

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη