Αρχική > Αρθρογραφία > Επικινδύνως – Επικίνδυνες καταστάσεις – Γράφει ο Πολυχρόνης Ρουσσάκης

Επικινδύνως – Επικίνδυνες καταστάσεις – Γράφει ο Πολυχρόνης Ρουσσάκης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

–Ο καθένας μας, ως ενεργός πολίτης, έχει και ορθώς, τις πολιτικές του πεποιθήσεις, απόψεις και θέσεις. Φορώντας όμως την στολή του Έλληνα στρατιώτη, δεν είναι πρέπον και σωστό, προσωπική μου άποψη, να του επιτρέπεται να εκφράζεται δημόσια, προτάσσοντας την πολιτική του ταυτότητα και την κομματική του επιλογή. Τέτοιες δραστηριότητες, θα πρέπει να αναστέλλονται, για όσο χρόνο, υπηρετεί την πατρίδα.

Τουλάχιστον, δεν θα πρέπει να συνυπάρχουν (στολή και κομματικές σημαίες), σε εκδηλώσεις καθαρά πολιτικού περιεχομένου.

–Απλά, γιατί συνδέονται έτσι, οι πολιτικές θέσεις με την καθολική μας υποχρέωση, σαν Έλληνες, να υπηρετήσουμε σήμερα και να υπερασπιστούμε αύριο την πατρίδα, όλοι μαζί με κοινό σκοπό και στόχο, χωρίς τις όποιες διαφορές και διακρίσεις μας, μονιασμένοι και δεμένοι σαν θημωνιά, κάτω από μια μόνο σημαία. Την γαλανόλευκη σημαία της Ελλάδας, σαν ΈΛΛΗΝΕΣ πρώτιστα και μετά ότι άλλο!

–Καθώς αυτές και άλλες τέτοιες ανάλογες συμπεριφορές, *κατάντησαν* την χώρα εδώ και χρόνια, *κομματικό κράτος*! Και όταν μιλάμε για κομματικό κράτος, το εννοούμε, στην κυριολεξία, όπως φαίνεται στην φώτο!

–Έργο, *των πολιτικάντηδων και όχι *πολιτικών ανδρών*! Γιατί ο πολιτικός άνδρας, σκέπτεται πρώτα και μόνο την πατρίδα, σε αντιδιαστολή με τον πολιτικάντη, που μόνιμα και με εμμονή, σκέπτεται το πώς *εν παντί τρόπω και μεθόδω* να κατακτήσει και να διατηρήσει την εξουσία για πάρτι του και ανάλογα ενεργεί και πράττει!

–Και να το χάλι μας! Στρατιώτες με στολή, διαδηλώνουν κάτω από κομματική σημαία, με θεσμικά και οικονομικά -(πάγια διατύπωση αυτή)- αιτήματα! Ειρωνικά το εντός παρενθέσεων διατυπωμένο, προς κάθε κατεύθυνση και οι ένοχοι ας θιγούν. Ουδόλως νοιάζομαι!

–Φοβάμαι μόνο, μήπως αύριο χρειασθεί να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας και οι *οπλίτες που δεν θα πρόσκεινται φιλικά στην όποια τότε κυβέρνηση*  αρνηθούν εμφανώς ή σιωπηρά, να υπερασπιστούν τα πάτρια εδάφη, γιατί το κράτος, στην κρίσιμη εκείνη ώρα, θα είναι είτε *Γαλάζιο, είτε *Πράσινο*, είτε *Εμπριμέ δικολόρε*, καλή ώρα!

–Και δεν θα είναι η πατρίδα της κομματικής τους επιλογής, εν ολίγοις, οπότε ας την υπερασπιστούν οι άλλοι! Οι *ημέτεροι των ημετέρων κυβερνώντων* και όχι οι *έτεροι των ετέρων εταίρων*!

–Γιατί, Έλληνες πολιτικοί, το πολιτικό κοινωνικό απόσταγμα που σήμερα έχω στον νου μου, στα 60 μου χρόνια, είναι ότι αυτή η πατρίδα, εδώ και δεκαετίες, βρίσκεται υπό την *ΚΑΤΟΧΗ κομματικών εταίρων*  και ποτέ στα χέρια του *Κυρίαρχου Λαού της*, όπως αρμόζει και πρέπει! Την ονομαστική ενικού της λέξεως *εταίρων*, στην απλή ή σύνθετη μορφή της, την διατυπώνει ο καθένας μας, όπως την αντιλαμβάνεται και την σκέπτεται και αναλόγως, βάζει το άρθρο της επιλογής του!

–Και οι μέρες και οι ώρες, πονηρές γαρ!

 

 

 

Ρουσσάκης Σαρ. Πολυχρόνης

Έλλην το γένος

Πατριώτης κατά το ήθος

Σκεπτόμενος κατά το έθος

(05 Μαΐου 2018)

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team