Αρχική > Ελλάδα > Επίδομα παιδιού 2018: Τα Α21 βγάζουν 105 ευρώ μέσο μηνιαίο επίδομα

Επίδομα παιδιού 2018: Τα Α21 βγάζουν 105 ευρώ μέσο μηνιαίο επίδομα

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Τα 157.167 «έντυπα» Α21 που έχουν εγκριθεί αποκαλύπτουν ότι το συνολικό μηνιαίο ποσό των μέχρι σήμερα αιτήσεων αγγίζει τα 16.599.422 ευρώ και το μέσο μηνιαίο ποσό ανά αίτηση τα 105 ευρώ.

Το 80% των Α21 που έχουν υποβληθεί στη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ για το επίδομα παιδιού 2018, είναι ολοκληρωμένες σε τελικό στάδιο, με συμπληρωμένα όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Από αυτές έχει ήδη εγκριθεί το 95%, ενώ το 5% έχει απορριφθεί.

Από τις υπόλοιπες 20% που δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα, ένα ποσοστό 30% χρειάζονται συμπληρωματικά στοιχεία για το παιδί. Για το 13% των περιπτώσεων δεν υπάρχει καταχωρημένος ΑΦΜ στο μητρώο ΑΜΚΑ (ηλικία τέκνου>18), για 10% δεν προκύπτει μόνιμη διαμονή στην 5ετία ενώ για 9% εκκρεμεί η υποβολή και εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης.

Η ΗΔΙΚΑ κωδικοποίησε τις απορίες των πολιτών και ετοίμασε μια λίστα με συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις για τα ζητήματα που αφορούν την υποβολή του Α21. Οι ερωτήσεις – απαντήσεις είναι οι εξής:

* Προστίθενται εισοδήματα που δεν έχω και φαίνεται να μένω εκτός. Εμφανίζεται μεγαλύτερο εισόδημα από αυτό του εκκαθαριστικού της εφορίας.

Λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα που προκύπτουν από το Ε1 φορολογικού έτους 2017. Το ποσό που εμφανίζεται στην πλατφόρμα είναι το άθροισμα των εισοδημάτων όλων των μελών της οικογένειας, άμεσων και εξαρτώμενων, τα οποία αναφέρονται στο Α21 και πληρούν τα κριτήρια, έχουν δηλαδή τις προϋποθέσεις να επιδοτηθούν. Επιπρόσθετα, όπως παγίως συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια, λαμβάνεται υπόψη το τεκμαρτό εισόδημα, όταν το πραγματικό δηλωθέν υπολείπεται του τεκμαρτού.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ...

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team