Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Επιχορηγήσεις “ψίχουλα” για την Εορδαϊκή Αποκριά

Επιχορηγήσεις “ψίχουλα” για την Εορδαϊκή Αποκριά

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Καθαρά συμβολική είναι η οικονομική ενίσχυση των συλλόγων της Πτολεμαΐδας και της Εορδαίας από το Δήμο Εορδαίας, για τη διοργάνωση αποκριάτικων εκδηλώσεων.

Αυτό τουλάχιστον καταδείχθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας το βράδυ της Τρίτης, όπου συζητήθηκε σχετικό θέμα της ημερήσιας διάταξης «Συνδιοργάνωση αποκριάτικων εκδηλώσεων έτους 2015».

Αυτό  προκύπτει και από τα λεγόμενα του αντιδημάρχου Πολιτισμού και Παιδείας Απόστολου Καΐδη και του δημάρχου Σάββα Ζαμανίδη.

Στην εισήγησή τους ανέφεραν ότι ο δήμος θα επιχορηγεί μόνο όσες εκδηλώσεις είναι συνδιοργανωτής ο ίδιος, όπως για παράδειγμα την εκδήλωση που διοργανώνουν από κοινού οι σύλλογοι της Πτολεμαΐδας την Καθαρά Δευτέρα στο Πάρκο Εκτάκτων Αναγκών, με ποσό των 500 ευρώ.

Βέβαια συνδιοργανωτής θα είναι ο δήμος και στην εκδήλωση που διοργανώνουν πάλι οι σύλλογοι την Τσικνοπέμπτη, χωρίς ωστόσο να δίνεται κάποιο ποσό επιχορήγησης, αφού, όπως αναφέρθηκε, οι σύλλογοι δηλώνουν ότι καλύπτονται με την επιχορήγηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

«Μακάρι να είχαμε χρήματα να ενισχύαμε κάποιες αποκριάτικες εκδηλώσεις συλλόγων, τα αιτήματα όμως είναι τόσα που δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε, ούτε μπορεί ο δήμος να μπαίνει συνδιοργανωτής σε όλες τις εκδηλώσεις», ανέφερε ο κ. Ζαμανίδης.

Μετά από παρέμβαση της δ.σ. της μείζονος αντιπολίτευσης, Θεοπίστης Κρυσταλίδου, η οποία ζήτησε να στηριχθεί οικονομικά η πετυχημένη εκδήλωση που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ολυμπιάδας κάθε χρόνο στην περιοχή του “Αεροδρομίου” και προσελκύει πάρα πολύ κόσμο, ο δήμαρχος αναδιπλώθηκε, λέγοντας πως μπορεί να γίνει μια επιλογή για το ποια δράση θα στηρίξει οικονομικά ο δήμος σε κάθε Τοπική Κοινότητα του δήμου και κάλεσε τις Τοπικές Κοινότητες να τις υποδείξουν οι ίδιες.

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Εμπορικός Σύλλογος Αμυνταίου: Πασχαλινό ωράριο εμπορικών καταστημάτων

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Δείτε επίσης στο E-PTOLEMEOS.GR: Το «καλάθι» που έπεσε κατά το χτεσινό εργατικό ατύχημα στον Άγιο Δημήτριο, όπου οι ...