Αρχική > Αθλητικά > Επανέναρξη των εθνικών πρωταθλημάτων από Ιούνιο . Γενναία αναδιάρθρωση από Σεπτέμβριο ; γράφει ο Μάκης Λιοσάτος

Επανέναρξη των εθνικών πρωταθλημάτων από Ιούνιο . Γενναία αναδιάρθρωση από Σεπτέμβριο ; γράφει ο Μάκης Λιοσάτος

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Ο κ. υφυπουργός αθλητισμού ανακοίνωσε  την απόφαση του για τροποποιήσεις στη βουλή , ώστε να δώσει το ελεύθερο στις ομοσπονδίες  να δρομολογήσουν τι μέλει γενέσθαι με τα εθνικά πρωταθλήματα . Είπε ότι αν τα πράγματα συνεχίσουν να πηγαίνουν τόσο καλά με την αντιμετώπιση του κορωναιου στη χώρα μας , οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα ανοίξουν σύντομα , καταρχήν μεμονωμένα για τους Αθλητές – Ολυμπιονίκες και στη συνέχεια και για τις ομάδες όλων των σπόρ .

Όπως έχω γράψει εξ’αρχής και  επανειλημμένως  , η απόφαση για την συνέχεια των πρωταθλημάτων δεν είναι οριζόντια . Μπορεί να αποφασίσει η κάθε ομοσπονδία κατά το δοκούν , με ρητή βέβαια απαγόρευση για παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών . Η μετάφραση σε αυτή την απόφαση για την οποία σας είχα προϊδεάσει είναι η εξής :

Mπάλα θα παίξουν όλοι  γιατί πιέζει  η Ουέφα ( είναι πολλά τα λεφτά ) . Κι επίσης , δεν υπήρχε περίπτωση ποτέ να συμφωνήσουν μεταξύ τους για την  τελική κατάταξη . Δεν θα συμφωνήσουν και δεν θα επικαιροποιηθεί ακόμα και όταν τελειώσουν τα playoff άλλωστε , όπως σχεδόν κάθε χρόνο . Στα δικαστήρια θα κριθούν όλα πάλι .

Μπάσκετ δε θέλει να παίξει κανείς . Καταρχήν γιατί η προετοιμασία για τις ομάδες θα είναι πιο δύσκολή και πιο ” ειδικών συνθηκών ” λόγω της φύσης του αθλήματος και των ομάδων . Άλλα κυρίως γιατί κανείς δε θέλει να πέσει ο Παοκ κι ο Άρης και να έχουμε του χρόνου μια Α1 χωρίς αυτούς και τον Ολυμπιακό , οπότε χωρίς μεγάλο ενδιαφέρον και έσοδα . Επίσης στις γυναίκες κανείς δεν θέλει να πέσουν τα Γιάννενα , που είναι άκρως υγιές σωματείο , ή ο ΠΑΟΚ . Στις υπόλοιπες κατηγορίες επίσης δε βλέπω να υπάρχει όρεξη , θέληση και κυρίως ” κουράγια ” για επανέναρξη . Ίδωμεν .

Στο volley όπως ξαναείπα , από νότο μέχρι και βορρά , βιάστηκαν όλοι να κηρύξουν πρωταθλητή στα χαρτιά τον Ολυμπιακό ( χωρίς ο ίδιος καν να το θέλει ) και να συνταχτούν με το πρόεδρο . Τώρα πρέπει να κατεβούν να παίξουν χωρίς ξένους παίκτες και παίκτριες οι περισσότεροι , αφού για οικονομικούς λόγους τους έστειλαν πίσω στις χώρες τους . Λογικά θα πάμε κατευθείαν στα palyoff , ίσως και απευθείας στη τετράδα , αφού για τους περισσότερους το πρωτάθλημα έχει τελειώσει επί της ουσίας προ πανδημίας , άλλα δεν υπάρχουν και γήπεδα με aircondition .

Συμπέρασμα ;

Ο ελληνικός  επαγγελματικός αθλητισμός   χρειάζεται γενναίες αναδιαρθρώσεις . Μικρές λίγκες σαν της premier Σκωτίας για παράδειγμα . Λίγες ομάδες με περισσότερους γύρους πρωταθλημάτων . 8 ομάδες π.χ. , με 3εις γύρους πρωταθλήματος και μικρά playoff ή fainal 4 για το τέλος .

Αλλιώς ας επιστρέψουμε σε ημιεπαγγελματικό  μοντέλο όπως η Δανία π.χ.

Έτσι θα έχουμε πάντα καλές Εθνικές ομάδες , γιατί τα Ελληνόπουλα θα βρίσκουν χώρο να παίξουνε .

Αφού δε μπορούμε , ας μη κοροιδευόμαστε άλλο .

Λιοσάτος Δ. Θωμάς

Αιώνιος λάτρης των σπόρ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Σήμερα το βράδυ στις 9 στο e-ptolemeos.gr συζητάμε με τον πρωταθλήτρια του Tae Kwon Do Γραμματική Χριστίδου και τον προπονητή της Χρήστο Χριστίδη

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Σήμερα το βράδυ στις 9 φιλοξενούμε στις Αθλητικές Συζητήσεις του e-ptolemeos.gr την πρωταθλήτρια του tae-kwon-do Γραμματική Χριστίδου και ...