Αρχική > Slider > Επαναλειτουργεί το Παράρτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στο Ν. Κοζάνης

Επαναλειτουργεί το Παράρτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στο Ν. Κοζάνης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Σε λειτουργία τέθηκε ξανά,, μετά από κάποια χρόνια αδράνειας, το Παράρτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (ΕΑΕ) στο Νομό Κοζάνης, με έδρα την Πτολεμαΐδα.

Δημόσιο κάλεσμα συμμετοχής στον αγώνα κατά του καρκίνου συντροφιά με το Παράρτημα τη ΕΑΕ,  απηύθυναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τα μέλη του προεδρείου που ορίστηκε, σε όποιον θέλει να προσφέρει, ανεξαρτήτου φύλου και ηλικίας, επαγγελματικής ιδιότητας ή Δημοτικού Διαμερίσματος. Δήλωσαν μάλιστα ότι αποτελεί τιμή η εμπιστοσύνη που τους δείχνει η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία να την εκπροσωπήσουν στο Νομό Κοζάνης στον αντικαρκινικό αγώνα που δίνει η ίδια τα τελευταία 60 και πλέον χρόνια.

Τα μηνύματα που έστειλαν στις τοποθετήσεις τους συνοψίζονται στα κάτωθι:

– «Ας γίνουμε μαζί  η ασπίδα που θα σταματήσει την εξάπλωση του καρκίνου.
– Ας υψώσουμε τον τοίχο που θα εμποδίσει την εξάπλωση του.
– Ας  γίνουμε η μεγάλη αγκαλιά που θα στηρίξει και θα φροντίσει τον συνάνθρωπο μας που δίνει αυτή τη μάχη».

Πρόεδρος του Παραρτήματος της ΕΑΕ, ορίζεται ο κ. Όμηρος Ι. Παπαθανασίου, Χειρουργός Οδοντίατρος, DipDS, Αντιπρόεδρος ο κ. Αναστάσιος Φούντογλου, Νεφρολόγος, Γραμματέας η κ. Ευδοξία Γιαννοπούλου, ΤΕ Νοσηλεύτρια, Υποδιευθύντρια Νοσηλευτικής, Ταμίας η κ. Αθηνά Δημητριάδου. Ψυχολόγος και Μέλη οι κ.κ.: Θεοπίστη Κρυσταλλίδου, ΤΕ Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας, Αλεξία Ταργοντσίδου, ΤΕ Βρεφονηπιοκόμος και Χρυσάνθη Κοκολιού, Χειρουργός Οδοντίατρος.

Τα μέλη του προεδρείου του Παραρτήματος τονισαν ότι η ΕΑΕ είναι ένα σωματείο που απαρτίζεται από άτομα που δίνουν στο διπλανό τους και τον φροντίζουν χωρίς αντάλλαγμα, προσφέροντας απλόχερα όσα έχουν στο «δισάκι της ψυχής τους» με μόνη αμοιβή και ευχαρίστησή τους την προσφορά. Τέτοιο σωματείο λοιπόν από το ξεκίνημα του αποτέλεσε η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία με ειδική μέριμνα, την Πρόληψη και Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου. Η ενημέρωση όλων των Ελλήνων για την πρόληψη του καρκίνου και οι τρόποι και μέθοδοι έγκαιρης διάγνωσης του έγινε καταστατική υποχρέωση, όπως και διδαχή των Λειτουργών Υγείας με συστηματικά μαθήματα και κατανοητές απλές ομιλίες προς το κοινό σε πανελλήνια κλίμακα.

Εμπνευσμένοι άνθρωποι οδήγησαν το πλήθος εθελοντών να προσφέρουν όλη τη δύναμη που χρειαζόταν, ώστε σήμερα μετά από πενήντα χρόνια η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία να έχει κερδίσει την αναγνώριση και καταξίωση στον Ελληνικό και Διεθνή χώρο για τον Αντικαρκινικό Αγώνα που διεξάγει.
Τα 115 παραρτήματα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας σε όλες τις πόλεις του Ελληνικού χώρου μαζί με το Εθελοντικό Σώμα, τα μέλη και τις ομάδες φίλων του Παραρτήματος, αποτελούν τη μεγάλη δύναμη της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για τη δημοσιοποίηση και προβολή της Στρατηγικής Πολιτικής, του πολυσχιδούς έργου της  Πρόληψης και Έγκαιρης Διάγνωσης του καρκίνου και της Φροντίδας και Φιλοξενίας των Καρκινοπαθών σε Αποθεραπεία.

Ανακοινώθηκε έλος ότι έχει ανοίξει και η σελίδα του Παραρτήματος στο facebook με ονομασία ‘Ελληνική αντικαρκινική εταιρεία – Παράρτημα Ν. Κοζάνης’, όπου σύντομα θα γνωστοποιηθεί το πού θα στεγαστεί το Παράρτημα και από πότε και πως μπορεί κάποιος να εγγραφεί ως μέλος, ενώ παράλληλα υπάρχει και το link της ΕΑΕ που μπορεί να ενημερωθεί αναλυτικότερα για την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, όποιος το επιθυμεί.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη