Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Επαναφέρει το αίτημα για ανεξάρτητο Δήμο Βελβεντού η Κοινωνία Πολιτών Βελβεντού – Σχεδιάζει παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή και συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Επαναφέρει το αίτημα για ανεξάρτητο Δήμο Βελβεντού η Κοινωνία Πολιτών Βελβεντού – Σχεδιάζει παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή και συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

 

Ακόμη και με παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή, αλλά και με κάθε πρόσφορο τρόπο, οι Βελβεντινοί προτίθενται να διεκδικήσουν την επανασύσταση αυτόνομου Δήμου Βελβεντού. Το θέμα επανέφερε στο τραπέζι η γενική συνέλευση της Κοινωνίας Πολιτών Βελβεντού, η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Πνευματικό Κέντρο της κωμόπολης.

Με ομόφωνη απόφαση οι κάτοικοι αποφάσισαν ότι «συνεχίζουμε και εντατικοποιούμε τον αγώνα για επανασύσταση του δήμου Βελβεντού». Στην απόφαση επισημαίνεται ακόμη ότι «στο αμέσως προσεχές διάστημα προχωρούμε σε έναν στρατηγικό σχεδιασμό, με ενέργειες και πρωτοβουλίες που θα καθορίσει η Συντονιστική Επιτροπή, για τη στήριξη του δίκαιου αιτήματος, ενώ αν απαιτηθεί θα προχωρήσουμε σε νέα λαϊκή συνέλευση των δημοτών, προκειμένου να αποφασίσουμε τις περαιτέρω κινήσεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε ένας νέος κύκλος επαφών και επισκέψεων σε αρμόδιους υπουργούς και στελέχη της κυβέρνησης, ενώ έχει ζητηθεί και ραντεβού με τον πρωθυπουργό. Έπεσε μάλιστα και μία πρόταση στο τραπέζι, για κάθοδο των Βελβεντινών στην Αθήνα, με παράλληλη παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή, στο προσεχές διάστημα που η κυβέρνηση θα φέρει νομοσχέδιο για θεσμικές αλλαγές στην αυτοδιοίκηση. Με την κινητοποίησή τους αυτή θα απαιτήσουν, εκτός από το θεσμικό μέρος, να ανοίξει επιτέλους και το χωροταξικό, με κεντρικό αίτημα την επανασύσταση του δήμου Βελβεντού.

Πάντως, στο Βελβεντό είναι έντονη η δυσαρέσκεια των πολιτών, καθώς όπως υποστηρίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση ήταν υπέρμαχος του αιτήματός τους για αυτόνομο δήμο, αλλά τώρα ως κυβέρνηση επιδεικνύει μία ανεξήγητη ολιγωρία. Σύμφωνα μάλιστα με τον απερχόμενο πρόεδρο της Κοινωνίας των Πολιτών, Μανόλη Στεργίου, «ο ίδιος ο Τσίπρας δύο φορές μας διαβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποκαταστήσει την αδικία σε βάρος του Βελβεντού». Ωστόσο, και στο πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, «το κλίμα ήταν βαρύ και η απογοήτευση έντονη», καθώς: αυτό που έκαναν γνωστό αρμόδιοι υπουργοί και στελέχη του Τμήματος Αυτοδιοίκησης του κόμματος, είναι ότι «προέχουν οι θεσμικές αλλαγές στην αυτοδιοίκηση και έπεται το χωροταξικό». Επίσης, παρατηρείται μία διστακτικότητα στο άνοιγμα του χωροταξικού για να μην ανοίξει ο «Ασκός του Αιώλου» και αρχίζουν και ζητάνε «αυτόνομους» δήμους σε διάφορες περιοχές. Πάντως, αν ανοίξει θέμα για διορθώσεις αδικιών του «Καλλικράτη, θα αφορά ελάχιστες περιπτώσεις και κυρίως αποκομμένα νησιά.

Σε κάθε περίπτωση η Κοινωνία Πολιτών Βελβεντού έχει ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, η οποία εκκρεμεί. Σε επιστολή προς τον Αλέξη Τσίπρα, με ημερομηνία 8 Ιουνίου 2016, μεταξύ άλλων σημειώνει: «Πέντε και πλέον χρόνια μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη» και την αυτοδιοικητική διάρθρωση της χώρας, πιστεύουμε ότι έχουν διαφανεί έντονα στην κοινωνία μας οι δυσλειτουργίες που η βιαστική εφαρμογή της νέας αρχιτεκτονικής της Αυτοδιοίκησης δημιούργησε στον τόπο μας.

Η κοινωνία του Βελβεντού θεωρεί ως ένα από τα κακώς κείμενα του Καλλικράτη, την κατάργηση του Δήμου Βελβεντού και απαιτεί την επανασύστασή του.

Μπροστά σ’ αυτά τα φαινόμενα ελπίζουμε στην προσωπική σας συμβολή για τη βελτίωση του Καλλικράτη, που έθιξε βάναυσα τον πρώην Δήμο Βελβεντού και τον οδηγεί σε μαρασμό, με την ενεργή σας στήριξη στον αγώνα μας για την επανασύσταση του Δήμου Βελβεντού».

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Κορωνοϊός: 53 Κρούσματα χθες Σάββατο στην Π.Ε. Κοζάνης- Τα περισσότερα στον Δήμο Εορδαίας με 27- 16 στον Δήμο Κοζάνης-  Η αναφορά της Π.Ε. Κοζάνης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail   Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στα πλαίσια της ενημέρωσης για την  εξέλιξη των κρουσμάτων κορωνοϊού, δίνει στη δημοσιότητα ...