Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Εκδηλώσεις > Εορταστικές εκδηλώσεις στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα – Δείτε το πρόγραμμα

Εορταστικές εκδηλώσεις στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα – Δείτε το πρόγραμμα

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Η ανιστορηθείσα Ιερά, Ιστορική, Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα θα προβεί σε εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της μνήμης του Αγίου Γεωργίου. Η Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα (752 μ.Χ.) αποτελεί μια από τις τρεις σημαντικότερες Μονές του Πόντου, μαζί με την Παναγία Σουμελά (386 μ.Χ.) και τον Άγιο Ιωάννη το Βαζελώνα (270 μ.Χ.). Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στο Ροδοχώρι Νάουσας, στους πρόποδες του όρους Βερμίου, την 23η Απριλίου 2018.

Φέτος γιορτάζουμε την 1221η πανηγυρική επέτειο από την ίδρυση της Μονής στον Πόντο και ταυτόχρονα την 50η επέτειο της ανιστόρησης αυτής στους πρόποδες του Βερμίου. Η πανηγυρική τελετή λαμβάνει χώρα με εξαιρετική λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, με την παρουσία όλων των κρατικών αρχών και χιλιάδων πιστών προσκυνητών από όλα τα διαμερίσματα της χώρας και του εξωτερικού.

Ο φετινός ιστορικός πανηγυρικός εορτασμός ξεχωρίζει λόγω της παρουσίας, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και των τριών ιερών και θαυματουργών εικόνων των ανιστορημένων Πατριαρχικών και Σταυροπηγιακών Ιερών Μονών Αγίου Ιωάννου Βαζελώνα, Παναγίας Σουμελά και Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, αναβιώνοντας την εθνικοθρησκευτική παράδοση ενότητας και αγάπης, που υπήρχε για αιώνες, μεταξύ των τριών Μονών, στον Πόντο.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team